Световният финал на конкурса Triumph Inspiration Award 2011 се проведе вечерта на 6 юли по време на седмицата на модата в Берлин. На бляскавото модно шоу бяха поканени повече от 500 международни гости, пред които 37-те финалисти, спечелили конкурса на национално ниво в своята страна, представиха дизайнерските си творения. Всички те са вдъхновени от мотото на конкурса “125 years of celebrating women”, което е избрано по случай 125 годишния юбилей на „Триумф”.

Водещ на вечерта беше известния британски телевизионен и радио водещ Джордж Ламб, а авторитетното международно жури на конкурса Triumph Inspiration Award 2011 бе съставено от световноизвестния топ модел и актриса Лили Коул, фотографката Елен фон Унверт, топ модела, фотограф и посланик на „Триумф” – Хелена Кристенсен, певицата, модел и актриса – Коко Лий. В журито бяха и още две дами – Анита Тилман, собственик и главен изпълнителен директор Premium Exhibitions и творческия директор на „Триумф” – Джос Бери.

След представянето на колекцията Shape Sensation за сезон пролет-лято 2012 настъпи дългоочаквания момент – журито предостави своето решение и Джордж Ламб обяви името на победителя.

Победителите в конкурса Triumph Inspiration Award 2011 са:
Първо място: Богларка Бодис от Унгария с модела Les Fleurs du Mal
Второ място: Нуртен Юксел от Турция с модела Hezârfen
Трето място: Диана Бодина от Румъния с модела AVA 1236

Богларка Бодис беше силно развълнувана при представянето на модела й във финалното дефиле. „Все още не мога да повярвам, че спечелих! Последните дни бяха толкова вълнуващи и съм много горда, че Les Fleurs du Mal впечатли журито най-силно.”, каза 35-годишната победителка. Унгария и Румъния не участваха миналата година в конкурса, но се включиха в тазгодишното издание, вдъхновени от победата през 2010 г. на българския дизайнер Николай Божилов. Нашата страна беше достойно представена и тази година от българската финалистка Евелина Гелина и нейния модел „Многолик индивидуализъм”.

Международният дизайнерски конкурс за млади таланти се провежда за четвърта поредна година като първите три световни финала се състояха в Пекин (2008), Милано (2009) и Лондон (2010). Победителят в конкурса Triumph Inspiration Award и тази година получава като награда 15 000 евро и възможността моделът му да бъде адаптиран и да влезе в производство.

Повече от 2100 млади дизайнери от цял свят участваха в дизайнерския конкурс за най-вдъхновяващо бельо, следвайки стъпките на Николай Божилов от България, който спечели наградата миналата година. Той беше специален гост на тазгодишния световен финал в Берлин. А неговият адаптиран модел „Морфология” ще се продава в избрани магазини на „Триумф” по целия свят, както и в България, от месец юли 2011 г.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook