Мъжката линия от колекция пролет-лято 2011 на марката Just Cavalli е вдъхновена от мъжа, който прекарва лятната си ваканция в Стромболи и Малибу. Висококачествената италианска мода за сезона е повлияна от анималистичната култура на Cavalli като на силния пол са посветени четири отделни теми: STROMBOLI, GLAMBER CASINÒ, MALIBÙ и CITY. Актуалните иновативни принтове също са в духа на анималистичната естетика.

Темата STROMBOLI е вдъхновена от очарователния, суров и тъмен, див и горещ италиански остров. Тя варира от дневна до нощна тематика. По-леките винтидж материи – памук във всичките му разновидности и удобни силуети властват през деня. Във вечерната и коктейлната тема материите са по-строги, но запазват своята лекота и по никакъв начин не ограничават свойствата си да съблазняват. Всички цветове са вдъхновени от природата: кафяво и охра, кобалтово синьо море, здравец, ярко зелено, пясъчно и сиво. Принтовете на тази тема изобразяват дивия свят на Cavalli с исторически коне и коралови вкаменелости върху кафяв фон.

мъжки дънки дрехи мода Just Cavalli колекция пролет

В темата GLAMBER CASINÒ откриваме мъжа през нощта, пътуващ от Италия към Малибу, който носи черно сако, скроено перфектно за казино. Силуетът е според изискванията на протокола, но реверите на якето са секси и мъжествени. Върху принтовете с „цвят на вода” се вижда рисуван на ръка японски шаран, както и дъното на морето в бяло-черно.

Морето във всичките му разцветки е пресъздадено в темата MALIBÙ, където материите са леки, а цветовете стават още по-ярки. Късите дължини на панталоните, леките памучни материи и техническите детайли правят дрехите удобни, практични и лесни за комбиниране. Главните цветове са: тъмно синьо в два различни нюанса, зелено, жълто и оранжево. Върху бял фон е разположен многоцветен принт на цветя, както и макро принт на тигър, отпечатан върху яке от деним.

Темата CITY е посветена на бизнесмена, който живее в града. Главните цветове са сиво, пясъчно бежово и особено за ризите – бяло. Материите са свежи и винтидж заради
красивото отпечатване, което се извършва директно върху плата. Ризите имат както френски, така и италиански яки, а също и различна материя на закопчаването.

мъжки дънки дрехи мода Just Cavalli колекция лято

Най-новото в последната колекция на Cavalli са Denim Fittings Labels. От сезон пролет-лято 2011 ще бъде прикрепян етикет на всички дънки на Just Cavalli, който ще дава наименования на различните видове кройки. Наименованията няма да бъдат променяни през сезоните, за да позволяват на клиентите да намират по-лесно своите кройки.

Аксесоарите са изработени от олекотени материи и допълват основните линии. Seconda Uscita разкрива от пръв поглед истинската анималистична култура на Cavalli. Многоцветните принтове са върху памук, висококачествена кожа и велур.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook