Владимир Каралеев, „най-голямото откритие на последната седмица на модата в Берлин“ (според Voguе) пристига в българската столица за Sofia Design Week 2011. Те ще са ключови лектори във Форума на столичния фестивал за дизайн, организиран от ЕДНО и Фондация Америка за България.

„Едно от трите имена, които ще върнат Германия на световната модна карта.“ Така The Guardian оценява последната колекция на Владимир Каралеев, показана в най-престижната шатра на Berlin Fashion Week 2011. Идеите на българския дизайнер направиха изключително впечатление и бяха високо оценени от много чуждестранни издания: Another Magazine, Interview Magazine, германския и италианския Vogue, Style.Com и модния блог Diane, a Shaded View On Fashion.

Стилът на Владимир Каралеев е специфичен и силно концептуален, носи усещане за скулптура и архитектура, но без снобизъм. В ранните си колекции той е доста абстрактен, но днес е по-класически ориентиран. Обича геометричните контури, смесването на различни материи, изчистените и приглушени цветове. Негова запазена марка е тоталното пренебрежение към завършените подгъви на дрехите.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: kozmetikata.com