В сезона на дъждовете, колкото и да са редки, са все още хит гумените ботуши, които от рибарска униформа се превърнаха тази зима в супермодерни.

През пролетта са актуални гумени ботуши в ярки цветове, които са украсени с връзки в контрастен цвят. Хитът на пролетта са високите прозрачни гумени ботуши с изрисувани цветя.

Пролетните обувки са украсени с абстрактни линии, шнурчета, и са направени от необичайни материи, в които изобилстват космените покрития – естествени или изкуствени.

Обувките тази пролет са с отворена предна част, но и отворена пета. Класическите и екстравагантните модели следват този еталон и кокетно показват част от меките петички.

Модерни са обувките от велур, макар изобщо да не са лесни за поддръжка. На мода е сабото, с цвят на мокър асфалт, аленочервени, златисто-рижави или шоколадови.

То е както изчистено, така и декорирано с различни по вид, големина и форма пискюли и метални украшения. Сабото се предлага от кожа, текстил и велур.

То е на платформа с различна височина, на токче, а и на абсолютно плоска подметка. Актуалното през този сезон сабо е украсено с обичайните за тези обувки метални катарами.

Друг хит на пролет 2011 са обувките, които представляват преплитане на парчета плат или кожа с различна дебелина така, че краката ви изглеждат като бинтовани.

Тези модели се предлагат само на много висока платформа, защото само по този начин изглеждат ефектно. Актуални за този модел са кафявият, белият и черният цвят, а също и цветът на морето.

Платформите отново са на мода през тази пролет и лято, макар да представляват сериозен риск от изкълчване и дори счупване на дамските глезени.

Модерни са и обувките тип балетни, които са от кадифе или лакиран плат и изглеждат ефектно благодарение на съчетанието от черно и златно или черно или тъмночервено.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ezine.bg