Някои миньончета имат комплекси за ръста си. Всяка дама, която е дребничка, може да изглежда перфектно, стига да се облече стилно и да подчертае плюсовете си.

Зрителното възприятие е такова, че човек винаги оценява размера на един предмет съотносно друг предмет. Човешката фигура не е изключение от това правило и визуалното й възприятие се оценява на същия принцип.

За привлекателния вид на миньончето е важно не само облеклото, но и прическата. Миниатюрната красавица трябва да предпочете късата прическа или средно дълга права коса.

Дребничките жени не трябва да носят големи шапки с широка периферия. Те ще ги карат да изглеждат по-ниски и по-дребни. Но ще изглеждат по-високи с малка шапчица, прилепена към главата.

Дрехите на миньончето не може да са прекалено дълги, защото ще скъсят краката му. Дребните дами трябва да избягват големите яки, пищното жабо, големите копчета и джобове.

Късите дрехи, които са плътно прилепнали по тялото, изглеждат прекрасно върху малката фигурка. Широките поли до глезените само ще скрият краката на дамата, все едно ги няма.

Полите до средата на прасеца имат същия ефект. Прекалено късите и прекалено обемните поли също не са подходящи за малките жени. Правите поли до коленете с правоъгълен силует са идеалното решение.

Панталоните тип три четвърти ще удължат краката на миньончето, но прекалено късите панталони намаляват зрително височината на тялото.

Когато избира панталон, миньончето трябва да е с обувките, с които ще го носи. Долната част на панталона трябва да покрива половината токче, ако то е десет сантиметра. Това визуално удължава краката.

Миниатюрните жени не изглеждат добре с едри принтове. Не е добър за тях и черният цвят, както и тъмните нюанси, които се доближават до черния. Светлите блузи в съчетание с тъмни поли или панталони не са за дребните жени.

Голямо значение има и правилният избор на обувки. Дребните жени изглеждат изящни и женствени с обувки на токчета – ходилото им изглежда по-фино, а кракът – по-дълъг.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ezine.bg