Първият монобранд бутик на Just Cavalli, с който марката стъпва официално на картата на България, беше открит в столицата. След пресконференцията собственичките Силвия Колева и Славея Янева ритуално прерязаха лентата и посрещнаха първите ВИП гости в новооткрития бутик. Специално за откриването от Италия пристигна г-жа Антонела Дзапа, международен мениджър продажби на ITTIERRE. Приветствие към гостите на събитието отправи лично Н. Пр. Стефано Бенацо, посланик на Република Италия в България. Водещ на събитието беше проф. Любомир Стойков.

Първият монобранд бутик на известната италианска марка в България стартира с колекция пролет-лято 2011, в която Cavalli се връща към своите корени на анималистичната естетика. 70% от асортимента е посветен на дамите и 30% на мъжете.

В Дамската колекция съществуват няколко свята, обединени от животинското в естетиката на Cavalli.Първата тема в колекцията е ANIMAL DAY. Тя е вдъхновена от африканското сафари, включва изтъркани материи, деним и памук, а цветовете в нея са кал, слонова кост и кварц, свързани с остро контрастиращ цвят. Основен е жирафският принт върху фон от слонова кост и винтидж ефект, който моделира петната. Принтът на естествен питон с жълти ленти отстрани и ръчно рисуван индонезийски тигър е на фон от слонова кост, допълнен с жълт нюанс.
Втората тема – LINGERIE е посветена на модерната, естествена и романтична жена. Материите в нея са леки (като фин памук) и контранстират със сложни цветови нюанси в бяло, слонова кост, телесно, бебешко розово, светло синьо и меко зелено.
Основните принтове са вдъхновени от филма „Аватар” и деликатно пресъздават прекрасните големи цветя в най-изтънчената част от колекцията. Друг оригинален принт от тази тема е сканираната картина на истинска винтидж рокля на Роберто Кавали, присъствала във филма “Сексът и градът 2”. Тя е отпечатана върху много лека и секси рокля от коприна.
SCUBA FOWERS е третата тема, която със своите ярки цветове, свежи и леки материи пресъздава лятото в колекцията. Принтовете тук са вдъхновени от подводни мотиви. Те са секси и много подходящи за млади и жизнерадостни хора. Интересни са свежите изумрудени листа, изобразени върху леки и прозрачни материи, както и голямото изображение на цветен папагал, поставен върху рокля с едно рамо.
ANIMAL NIGHT е вечерната тема в колекцията, която обаче е силно свързана с дневната. Цветовата гама включва нагорещен пясък, слонова кост и сребристо, допълнени от класическото черно.

Мъжката колекция също като дамската е повлияна от анималистичната култура на Cavalli. Колекцията е вдъхновена от мъжа, който прекарва лятната си ваканция в Стромболи и Малибу. Темата STROMBOLI е вдъхновена от очарователния, суров и тъмен, див и горещ италиански остров. Тя варира от дневна до нощна тематика.
Дневната тема е базирана на по-леки винтидж материи – памук във всичките му разновидности и удобни силуети. Във вечерната и коктейлната тема материите са по-строги, но запазват своята лекота и по никакъв начин не ограничават свойствата си да съблазняват. Всички цветове са вдъхновени от природата: кафяво и охра, кобалтово синьо море, здравец, ярко зелено, пясъчно и сиво. Принтовете на тази тема изобразяват исторически коне и коралови вкаменелости върху кафяв фон.
В темата GLAMBER CASINÒ откриваме мъжа през нощта, пътуващ от Италия към Малибу, който носи черно сако, скроено перфектно за казино. Силуетът е според изискванията на протокола, но реверите на якето са секси и мъжествени.
Морето във всичките му разцветки е пресъздадено в темата MALIBÙ, където материите са леки, а цветовете стават още по-ярки. Късите дължини на панталоните, леките памучни материи и техническите детайли правят дрехите удобни, практични и лесни за комбиниране. Главните цветове са: тъмно синьо в два различни нюанса, зелено, жълто и оранжево.
Темата CITY е посветена на бизнесмена, който живее в града. Главните цветове са сиво, пясъчно бежово и особено за ризите – бяло. Материите са свежи и винтидж заради красивото отпечатване, което се извършва директно върху плата. Ризите имат както френски, така и италиански яки, а също и различна материя на закопчаването.
Най-новото в последната колекция на Cavalli са Denim Fittings Labels. От сезон пролет-лято 2011 ще бъде прикрепян етикет на всички дънки на Just Cavalli, който ще дава наименования на различните видове кройки. Наименованията няма да бъдат променяни през сезоните, за да позволяват на клиентите да намират по-лесно своите кройки.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook