Persol е име, което отдавна е синоним на класа и стил, легенда в историята на очилата в цял свят. Филмите винаги са били вградени в своеобразния ДНК на тази марка: започвайки още през 60-те години, моделите очила на Persol много пъти „играят” роли в някои от най-известните италиански филми и стават личен избор на много незабравими артисти от света на киното.
Връзката на марката Persol с филмовата индустрия остава непроменена през изминалите години. От 2006 година Persol „участва” на Международния филмов фестивал във Венеция с една от получените награди за най-добър филм, а през 2008 година я „спечели” с режисьорката Kathryn Bigelow, която тази година получи и „Оскар” за филма си „The Hurt Locker”.

През 2010 година, по повод честването на 50-тата годишнина на легендарния филм на Фелини „La Dolce Vita” – исконен миг в историята на италианската кинематография, Persol представя два модела женски и мъжки слънчеви очила, които пробуждат очарованието и превлекателността на Рим от 60-те години.

Двата модела се отличават с ретро печеливши форми и детайли, които напомнят стила и чуствствеността от годините на dolce vita – формата „котешко око” на женския модел и закръглените контури на мъжкия модел. Цветовете включват не само класическия черен и хавана-кафяв цвят, а и необикновени мозаични вариации и преиздания на оригиналните модели Persol от 60-те години. На двата модела се намира Supreme arrow, безпогрешен символ на съвършенството на Persol. От вътрешната страна на дръжките е поставена плочица, на която е гравирана годината на създаване на марката.

На мъжкия модел ретро стил е комбиниран с най-новите фото-поляризиращи стъкла: ексклузивна комбинация на Persol на фотохромен и на поляризиращ филтър на стъклата. Този вид стъкла за очила осигуряват ясно и чисто виждане, а поляризиращият филтър не допуска получаването на отблясъци. Освен всичко това стъклата адаптират своя цвят в зависимост от интензивността на светлината.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook