Пролетта в Европа е един най-коварните сезони на годината. Слънцето, за което всички ние мечтаем, създава илюзията, че на улицата има топлина – но при излизане от дома, разбираме, че до лятото има още няколко месеца. Ето защо април и май не трябва да бъдат пренебрегвани и е задължително да имаме връхни облекла като сака и якета – още повече че в новите колекции, всеки ще намери нещо, което да му допадне.

Ако през есента и зимата най-предпочитани са тъмни цветове, то през пролетта е време за презареждане на гардероба със светли дрехи. Много от дизайнерите в техните нови колекции за пролет-лято 2010 наблягат на бялото сняг. В колекциите за мъже, както и при жените, тази пролет има и много пастелни цветове.

 

Emporio Armani, Etro, Gucci, Iceberg, Lacoste, Trussardi 1911

Gucci са създали яке с широка яка, много джобове, украсено с ципове и нитове. Lacoste предлагат бяло сако в спортен стил. Любителите на класиката трябва да заложат на якета Salvatore Ferragamo и Versace – минимум аксесоари, лаконичен стил и безупречна кройка.

C.P. Company предлага да се носи светло кафяво, жълто и кремаво сако с къси панталони и мокасини. В колекция пролет-лято на Duckie Brown ще намерите синьо-сиво яке – и двете с дълги ръкави и с ръкави до лакътя. В тази на Iceberg има много якета в пастелни цветове – бежово с външни джобове, светло синьо, светло сиво. В колекция пролет-лято 2010 на Jean Paul Gaultier ще намерите кремаво яке, на John Varvatos – лимонено-жълто. В търсене на светло яке може да отидете също до магазините на Perry Ellis и Trussardi 1911.
Станете почитатели във Facebook