Харесва ви или пък не, този стил се завръща с пълна сила и е настояща модна тенденция за сезон 2010.

Войнишките шарки ни представиха в последните си колекции известни марки, като “Кензо”, “Жан Пол Готие” и “Блумарин”.

Типичните за войниците маскировки ще бъдат подходящи и за най-фините дами през пролетта, твърдят модните спецове. В новите си колекции, които ни предлагат дизайнерите силно е наблегнато на военния стил в почти всичко – в якета, сака, дори официални рокли и панталони.

Ефектна комбинацията се получава от спортни панталони с военна шарка с широка цветна туника или топ с разнообразен принт. Или пък цветна рокля с високи милитари обувки. Кубинките с връзки ще са секси в дъждовните дни през пролетта.

Дължината на актуалните якета може да бъде както много къса, така и дълга до петите. Задължителни в модния Military стил ще бъдат големите джобове, пристегнатите колани, вдигнатите нагоре яки.

Цветовете могат да бъдат бежови, сиви, тъмносини, тъмнозелени, черни. Ризата ще е по тялото, като при нея отново присъстват външните джобове. Задължителен момент тук са подвитите ръкави.

Решенията при връхните дрехи продължават военната тенденция. Дали ще е плетен пуловер или вълнено сако, въпрос на избор и вкус… Важното е да присъстват задължителните за стила пагони.

Що се отнася до аксесоарите, при чантите дизайнерите залагат на раниците. Те имат две предимства – удобни са за носене и могат да поберат доста вещи. А гривните и коланите трябва да са от кожа.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: modabg.net