Това лято традиционните сандали са изместени леко встрани. Истински хит са боти до глезена с отворени пръсти. Повечето от тях са от кожа, но има и такива от велур. Материята не е толкова важна, колкото цветовете. Черното, бялото и кафявото изглеждат прекалено класически.

Ако искате да сте в крак с модните тенденции се обуйте в жълто, портокалово, коралово, тюркоазено или електриково. Различните панделки, копчета и капси ще добавят още един плюс към вашата безупречна визия.

Струва ви се, че с боти ще ви е мноого топло? Може би сте прави, но красотата изисква жертви. Вземете си обаче полуботи – полусандали. При тях пръстите и почти цялото ходило са отворени. Важното е обувката да е затворена около петата и до глезена. Определено това седи много шик.

При отворените боти токчето предимно е тънко и не много високо. При сандалите за пролет-лято 2010 обаче сантиметрите са решаващи. Токчетата под 8 сантиметра остават в миналата модна ера. Актуалните сандали и чехли са много високи, с платформа отпред.

Затова пък имате избор в зависимост от това с каква форма на токчетата ви е по-удобно да ходите. Носят се, както тънки, които се стесняват надолу, така и такива, които са дебели и равни. Няма да останете незабелязана с обувки с дървена или коркова подметка.

Що се отнася до цветовете, при сандалите те също трябва да са много разнообразни. Светлите нюанси могат да допълнят шарената ви блуза или пък да вдъхнат свежест на елегантния ви костюм.
Станете почитатели във Facebook

Източник: modabg.net