Единадесето издание на „Изберете българското“ ще се проведе между 9- 18 април 2010 г. в НДК

Браншово участие: Трикотаж и бельо – 38 %; конфекция – 27 %; кожени изделия – 17 %; спортни стоки – 10 %; стоки за бита – 2 %; храни и напитки – 2 %; бижутерия – 6 %; парфюмерия и козметика – 1,4 %.

Салон „Регионално развитие“
За да се намали негативният ефект от кризата, тази година Бизнес център – България ЕООД организира Салон „Регионално развитие“, където кани всички общини в България да се представят на изложението. Това е една значителна възможност за общините, особено за тези с по-малки финансови възможности, защото ще могат да се представят пред над 150 000 посетители, които минават през изложението за тези 10 дни. От предложението ни се възползваха Община Годеч, която ще се представи с производство на еклери и кашкавал, Столична община – чрез Общинско предприятие „Туристическо обслужване“ и Областна администрация Враца чрез млечните продукти на Хаджийски фамилия и фирмата за конфекция Юнион левъл.

Изложба: Българските мадони
На изложението ще се представи и Международната фондация за българско наследство с изложбата „Българските мадони“ на РАЛИЦА ДЕНЧЕВА.

Фотографска изложба: Когато нахлу в живота ми
Традиция стана по време на проявата Бизнес център – България да организира фотографски изложби. Тази година ще представим фотографа ВЛАДИ БАЛЕВСКИ с изложбата „Когато нахлу в живота ми – Сватбена фотография за хора с отношение“.
Художествена изложба с картините на Димирина Дертлиева.
Безплатна демонстрация по икебана на българската школа „Сога“
За да превърне делничния ден в празник на красотата на 10 април /събота/ от 10,00 ч. на полуетаж изток, Българската школа по икебана „СОГА“ ще организира и проведе демонстраци на японското изкуство за подреждане на цветя по повод откриването на изложението „Изберете българското!“. Демонстрацията на изкуството икебана е естетическа церемония, чрез която се разкрива одухотворяващата сила на творчеството.
Школата по икебана “СОГА” следва програмата на най-модерната японска школа “СОГЕЦУ”. По време на обучението на школата учениците участват активно и в престижните мероприятия на школата. На школа “СОГА” поверяват украсата си Народният театър “Иван Вазов”, зала “България”, Булбанк, Българо-датският колеж МТМ, Посолствата на Швеция, Япония, Испания, Холандия, фирми и частни лица.
Голяма чест и признание бе за школата участието с демонстрация на изкуството икебана в Дните на японската култура в България.

Фондация „Български майстори“
Традиция е вече и участието на Фондация „Български майстори” изложба-базар на български традиционни занаяти.

Българо-македонско партньорство
В изложението ще участва и една българо-македонска фирма за производство на мебели, която се представя за първи път на българския пазар и търси дистрибутори в страната.

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ПО ЕТАЖИ
Партер (I етаж) – Стоки за бита. Салон “Парфюмерия и козметика”. Фондация „Български майстори”.
II етаж – Текстил. Салон „Кожени изделия и обувки”.
ІІ етаж – изток – Изложби на фотографа Влади Балевски и художничката Ралица Денчева.
III етаж – Конфекция, трикотаж, бельо, детски стоки и битов текстил.
IV етаж – Конфекция и текстил. Салон “Храни и напитки”.