Пролетта винаги ни прави по-смели и по-отворени към експериментиране и нови преживявания. А ето и кои са ключовите тенденции за пролет 2010:

1. Секси гръб

Този сезон гърбът е най-секси частта от женското тяло. Дамите подчертават именно него чрез интересно изрязани блузи и рокли. Дизайнери като Max Axria, Chado Ralph Rucci, Thuy знаят колко привлекателен може да бъде съвършено подчертания женски гръб.

2. Кожени поли

Пухкави обемни кожени поли създават закачливо настроение в дамския гардероб. Тази дреха не може да остане незабелязана и неизменно поставя акцент не само върху цялостната визия, но и върху цялото събитие.

3. Рокля-тениска

Чудесно съчетание и истински триумф на комфорта. Тази дреха е едновременно удобна, красива и много приятна за носене.

4. Квадратни очила

След като сезони наред големите кръгли очила владееха сърцата на дамите, Cynthia Rowley ги изненадва с чисто нова тенденция – квадратни рамки.

5. „Обърнато“ деколте

Чудесен начин да покажете новата си огърлица е като изберете подходящо деколте. То едновременно показва и скрива, така че можете да изберете дреха с такова деколте за различни поводи, включително и за работа.

6. Монохромна визия

Тази пролет можете да се обличате отгоре до долу в един и същи цвят и ще бъдете в крак с модата.

7. Алено

Алено червеното е особен нюанс – невероятно енергизиращ и крещящ. Пролет 2010 можете да изберете връхна дреха в този цвят и със сигурност ще добавите силна струя настроение в ежедневието.

8. Неутралното – нов ключ

Противоположна тенденция е царстването на неутралните цветове – сиво, камилско жълто, бежово. Спокойно можете да изберете всичките си дрехи и аксесоари в един цвят.

9. Мултипринтове

Съчетаването на различни принтове може и да звучи недопустимо, но не и тази пролет. Роклите приличат на цъфнали цветни лехи.

10. Милитари яке

Ако смятате, че сезонът на военната мода отмина, грешите. Marc Jacobs издига в култ милитари якето.

11. Точки и… точки

Може и да ви звучи забавно, приемете ги като най-забавната тенденция този сезон. Точките придават жизненост и детинско излъчване.

12. Пола-акварели

Акварелните принтове са интересна тенденция, те носят неповторим романтичен характер и усещане за мечтателност с водните цветове.

13. Необичайно комбиниране на цветове

Неутрални с ярки нюанси, цветове, които сякаш не си отиват, но погледнати под друг ъгъл хармонират по един наистина модерен начин.

14. Племенен шик

Племенни принтове и мотиви от фини материи и комбинирани по нов и съвременен начин.

15. Сафари лукс

Цвят каки и нюансите на бежовото и камилско жълтото е тенденция, която никога не изчезва напълно, може би защото носи духа на лятото и приключението.
Източник: kozmetikata.com