Съвременните момичета препускат стремглаво по стъпалата на успеха, градят бляскава, изпълнена с 15 часови работни дни кариера. Застават начело на компании, рамо до рамо (а понякога и по-високо) със силния пол. Да, това са модерните момичета, обути в панталони, почитатели на строгия офис дрес код, изтупани в костюми с остри ръбове.

А знаете ли кое отличава тези момичета от тълпите мъже, уверени в позицията си на стълбичката на успеха? Усетът им към красивото, способността да превръщат всяка строга дреха в женствена одежда, символ на успеха в най-женската му форма.

При мъжете е лесно – купуваш хубав костюм, който ти стои добре и най-голямата уловка е изборът на вратовръзка. Целта е да изглеждаш спретнат, приветлив и добре облечен.

Жените обаче имат други приоритети, които са неизменна част от еволюцията на нежния пол – всяка дама иска да бъде различна, да се открои от тълпата, налагайки стил и индивидуалност. А когато става дума за офис облеклото и строгите изисквания на добрия тон, задачата провокира въображението, създавайки игра с детайлите и аксесоарите. Костюмът за работа е само платното.

А ето кои са основните цветове на костюмите, които трябва да имате в гардероба си:

Сиво

Никога не можеш да сбъркаш със сивия цвят. Необходимо е само дрехата да бъде добре ушита. Сивото е невероятно гъвкав цвят, приспособим за различни ситуации и невероятно комбинативен. Може да се носи през всеки сезон, по всяко време на денонощието и във всякакви ситуации. За сивия цвят важи едно правило – колкото повече се придържате към средната част на сивата гама, толкова повече възможности за избор и комбинация имате.

Тъмносиньо

Тъмносиният костюм говори за класа. Стои изискано и строго със снежно бяла риза. А за почитателките на мъжкия стил на обличане – комбинацията тъмносин костюм-бяла риза-тъмна вратовръзка е идеална. Когато си купувате костюм, вие не просто добавяте още една дреха в гардероба си, вие си купувате място на стълбата на успеха – помислете за това и изберете хубав костюм.

Тъмносиньо райе

Костюмът в тъмносиньо райе е символ на офис облеклото. Задължително е обаче да бъде добре скроен и да е съобразен с модните тенденции в ширината на реверите, закопчаването, кройката на панталона или полата, за да не изглежда ретро или взет назаем. Особено внимание обърнете на подплънките, те трябва да са идеални и дискретни.

Черно

Черното, разбира се върши работа. Но ако това е първият ви работен костюм, не залагайте на този цвят – една минимална грешка и ще изглеждате като погребален агент. Черният костюм за офиса се избира с повече опит в лавирането из корпоративните коридори. Тогава вече можете да го използвате като истински символ на модата и то в строга работна обстановка.

Каки

Този цвят е капризен – не можете да го носите в работна среда със строг дрес код и освен това е сезонен – подходящ е само за пролетта и лятото. Костюм в каки е фриволен и показва повече радост от свободното време. Може да се носи с риза в бяло, розово и синьо. Амбициозните кариеристки рядко носят този цвят.
Източник: kozmetikata.com