Компанията за парфюми Coty, чието портофолио от марки включва Calvin Klein, Vera Wang и куп други, анонсира, че ще сключи поредния договор за изработка на козметични продукти и аромат, но този път с лайфстайл марката GUESS?. Coty ще лансира новата линия парфюми на GUESS? и също ще бъде дистрибутор на най-новия им аромат, който ще бъде пуснат в продажба този месец.
„За нас подписването с Coty е нещо страхотно. Убедени сме, че Coty ще доведе GUESS до върха при изработката на какъвто и да е вид козметика и ароматни продукти. Сътрудничеството с Coty ще е перфектната платформа за нас в изработката на новаторски, високожелание и луксозни парфюми, които олицетворяват перфектно имиджа и нашето виждане. Много сме развълнувани за партнъорството с Coty“, каза Paul Marciano – председател и вицепрезидент на GUESS.
Президентът на Coty, Bernd Beetz спомена: „С това партнъорство, ние се свързваме с забележителна парфюрийна къща. Нашите планове за разширяването на GUESS ще й осигури глобален успех“.
Линията GUESS се държеше преди от Parlux. Пред първата седмица на Август, миналата година, американската парфюмерийна компания, отбеляза раздвижване в печалбите си. Онлайн продажбите на фирмата се увеличиха с 1% и достигнаха 23.6 милиона долара, за разлика от миналата, когато бяха 23.3 милиона. За съжаление разходите на GUESS са се увеличили от 16.9 милиона долара до 19.6 в сравнение с миналата година.
Председателя Neil Katz съобщи: „Заради трудния економичен период, който задържа купувачите по домовете, ние ще продължим да предприемаме мерки за намаляване на разходите“.