Donna Karan “съживи” гардероба на работещата жена.Облеклото от две части е в основата на колекцията. Чувствени,силно изразени рамене, комбинирани с дълги, тесни поли, подчертаващи ханша-това са основните параметри.

Оттук нататък избора е богат-плътно прилепнало по тялото черно сако с поло яка, блуза от еластичен креп в слонова кост, множество драперии, керемидено червен жакет от туид, са само една част от предложенията. Надолу-поли тип молив от жарсе или сатен, панталони в стил “морков” (широки около бедрата и стеснени в долния край под формата на V) от въгленовосива вълна. Вечерните тоалети са ослепителни, изключително женствени и изкусителни, запазена марка на дизайенрката.

Сред тях е и прословутата рокля с разголени рамене, т.нар. ”cold shoulders”. Бижутата са едри и масивни, косата е прибрана, коланите са задължителни. Ето и какво споделя самата Donna Karan за новата си колекция: ”Основният въпрос,който си задавах докато работех върху новата линия беше как да удоволетворя нуждите на съвременната жена. Това е една колекция създадена да й говори, да е израз на нейната самоувереност, сила и изискан начин на живот. Когато инвестираш в гардероба си, инвестираш в себе си. Важното е да избереш не това което е ново и модно, а това което е стилно и непреходно. Изчистени и издължени силуети, удобни, но съблазнителни-това е в същността на новата ми колекция.”

Не случайно модните експерти обявиха представянето й за сезон есен-зима 2009/2010 за едно от най-силните й до момента. Аз лично съм възхитена, бих носила с удоволствие всеки един от тези прекрасни тоалети.
Източник: modabg.net