Палитри от ярки цветове и множество светли силуети озариха прекрасните колеции които бяха представени на дългоочакваната Седмица на модата в Лондон. Световно известни дизайнери за пореден път превърнаха модата в грандиозно забавление за жените с вкиснато заради кризата настроение.

„В момента всички отдават предпочитание на ярките цветове, смятам, че дизайнерите търсят повече оптимизъм и форма и по-малко наслояване“, заяви главната редакторка на сп. „Воуг“ Анна Уинтър.

Пол Смит показа дрехи в цветовете на дъгата, вдъхновени от Конго, а Никол Фархи създаде коктейлни рокли в оранжево и зелено, както и една в неоново жълто с дълбоко деколте. „Много се забавлявах с цветовете“, заяви дизайнерката след шоуто. „Никога не се вземам на сериозно, но винаги върша сериозна работа“, каза още тя.

Луела Бартли показа рокли с долна част във формата на лале в синьо, розово и жълто, които по думите й били вдъхновени от обложките на албуми от 80-те години на миналия век и са нейния отговор на мрачните есенни колекции. Роклите доминираха в повечето колекции, показани на Седмицата на модата в британската столица, както и изрязаните дрехи, разкриващи корема, гърба и раменете, пише БГНЕС.

Британският дизайнер Матю Уилямсън показа широки вечерни рокли, както и къси рокли в зелено и синьо като от картина на импресионист. „Много дизайнери в Лондон показаха предпочитание към по-големите дължини. В Ню Йорк доминираше късото“, коментира модният експерт на „Таймс“ Лайза Армстронг.
Източник: paparak.bg