Модна къща “ЖЕНИ СТИЛ” с дизайнер Евгения Живкова представя “Екстравагантна зима” – своята най-нова колекция есен-зима 2009/2010, В ревюто участва 14-годишната дъщеря на г-жа Живкова – Андреа Стефанова.

ЕВГЕНИЯ ЖИВКОВА: „”Екстравагантна зима” e името на новата ми колекция, тъй като чрез тези облекла през есенно–зимния сезон, жените ще излъчват увереност и ще са секси, без да парадират с това. Същевременно жените облечени в „Жени стил” ще заявят себе си пред света с новата си различна визия и ще изглеждат по-смели и самостоятелни.

Произведенията ми са адресирани към онези жени, които държат на своята фигура и полагат постоянни грижи за нейната перфектност. Това са жените, които съумяват да съхранят момичешкото в себе си, да опазят своя младежкия дух.

Надявам се есенно-зимната ми колекция да позволи на модерната жена да подчертае още по-категорично своята женственост, емоционалност и активност! ”

ОБЕМ И СИЛУЕТ: Колекцията е съставена от 50 облекла, разпределени в 10 взаимно свързани теми.

Силуетът на облеклата включва сака и палта с обем в горната част при раменете; също и вталени, свободно падащи и разкроени сака и палта. Акценти при тях са асиметрията и удължаването в задната част. В колекцията присъстват и класическите сака с ревери, съчетани с различни материи и изработени с декоративни тегели.

Характерното за роклите е богатото разнообразие от кройки: освен класическата права рокля, доминират наборите и чупките. Модерни са срезовете в талията, ръкавите и в други важни части на облеклото. В някои от моделите дължините са над коляното, но са актуални и други решения –под и около коляното. Налагат се и роклите – сукмани.

Освен традиционните прави дълги панталони, на мода идват панталоните с дължини около и над коляното, наподобяващи бермуди.
ОФИЦИАЛНА ТЕМА: Елегантни дълги черни рокли от тафта, шифон и платове с мъниста.
МОДНИ НОВИНИ: Големи обемни рамене; асиметрични разкроени палта и рокли.
ДЕТАЙЛИ: Биета; рюшове; нервюри; ципове.
ДЕСЕНИ: Дюс, абстрактни и флорални мотиви, геометрични фигури.
ЦВЕТОВА ГАМА: Черно, сиво, бяло, лилаво, електриково синьо.
МАТЕРИИ: Вълна, студена вълна, трико, тафта, промазани тъкани, букле, платове с мъниста и пайети и фабрично намачкани платове.
Източник: erogance.eu