Центърът по дизайн в Мадрид ще бъде домакин на предстоящите на 22 и 25 септември Национални модни награди, предаде Еуропа Прес.

Организацията съобщи, че на награждаването ще присъстват 40 нови дизайнери. Конкурсът ще приключи с дефиле на моделите на Елио Берхан, председател на журито и спонсор на събитието.

Този „Фешън маратон“, организиран от Асоциацията на новите и млади дизайнери предвижда серия от професионални конференции, които са от решаващо значение за по-нататъшното развитие на предприемачите в сферата на финансиране, маркетинг и връзки с медиите.

Всеки участник ще представи своята гледна точка, за да покаже и продаде моделите си. Участниците, отговарящи на единственото изискване да се занимават с този бизнес не по-малко от 5г,. са избрани между 156 кандидати. Техните модели предлагат цялостен поглед върху испанската мода в момента, предпочитаните стилове и тенденции.

Финалите на конкурса ще се състоят на 24 септември и победителят ще получи като награда правото да продава моделите си в магазините In Extenso, инициатива, позволяваща на дизайнерите да навлязат в промишления процес на модата.
Източник: paparak.bg