През последните няколко сезона скромното кожено яке се превърна в един от ключовите елементи на есенния гардероб, пише БГНЕС.

Предстоящият есенно-зимен сезон 2009-2010 г. издигна тази тенденция на нови равнища: в есенните колекции доминират не само якета, но и жилетките, панталоните и даже долно бельо от кожа.

Законодател на новата кожена мода е Жан-Пол Готие, превърнал образа на първите жени авиатори в главна тема на есенната колекция за Hermes: в колекцията влизат кожени панталони, поли, шапки и комбинезони. Френските дизайнери си спомниха за кожата като един от главните елементи на фетиш стила: къща Yves Saint Laurent пусна на подиума модели с изискани и много сексуални кожени корсети.

А многобройните производители на аксесоари за предстоящата есен са подготвили разнообразие от кожени чанти, привличащи вниманието с ярки цветове, и високи кожени ботуши. Шикът в стил рокендрол, създаван от дрехите от кожа, привлича вниманието на такива известни марки, като Balmain, в чиято колекция са влезли стилни кожени миниполи, и Miss Sixty, с нейните младежки тесни кожени панталони.
Източник: paparak.bg