Представителите на модния елит се събраха в Париж за ревюто висша мода на Джорджо Армани. Шоуто се проведе в „Palais de Chaillot“ или просто „Трокадеро“, известен с невероятната си гледка към Айфеловата кула и Сена и прекрасна сцена за последните творения на големия майстор. И разбира се, разочаровани нямаше. В началото бяха представени костюми в традиционния за Армани стил, последвани от рокли за коктейл от прекрасни материи и с доста бляскави елементи по тях.

Моделите, с еднакви къси черни коси дефилираха по сцената, обсипани с кристали, пайети и много ресни. И тъй като това беше ревюто на Армани, публиката беше смаяна на финала, когато бяха представени четири манекенки с еднакви костюми в цвят шапманско, почти изцяло прозрачни и покрити с много бижута.

Сред посетителите на дефилето бяха актрисите Кейт Бланшет и Мегън Фокс. Критиците отбелязаха, че модната империя Армани е една от малкото, които не пострадаха толкова сериозно от финансовата криза, която доведе до фалита на Кристиян Лакроа. Въпреки че печалбите са спаднали с близо 15 % в сравнение с 2007 г,. дизайнерът Джорджо Армани заяви, че интересът към модата и дори към доста тесния сегмент на висшата мода започва да се връща. Според финансовите отчети на фирмата, консолидираният доход дори е нарастнал с 1,5 % до 1,62 млрд. евро, главно заради по-сериозните продажби в Китай.

През 2008 г. по света са били открити още 50 магазина с логото на известната къща, с което броят им е вече 539.
Източник: ekipnews.com