На 27-ми юни петнадесет-членен екип на Модна къща „Галинел” заминава в далечна Кападокия, Турция. Локацията се намира в непосредствена близост до Сирийската граница и се слави с неземните си скални форми, съхранения и до наши дни нетрадиционен бит и много приключенски заряд.

Поводът за това пътуване е заснемане на рекламен клип на новата булчинска линия на бранда, който ще бъде излъчван в продължение на месец по Световния Fashion Канал – FTV. С това, Модната къща ще стане първата българска марка, която лансира собствен клип, който ще достигне до 193 държави и над 348 милиона зрители – издават от Централата на «Галинел».

Интерес предизвиква разширения екип на марката, който този сезон е и изцяло в нов състав. Екипът на фотографа Ивомир Пешев и режисьора Пенчо Янчев ще отговорят на многобройните запитвания – Как се снима мода в България? и в рамките на 20-минутен филм ще покажат горещи Making-кадри от заснемането на новия рекламен каталог на «Галинел» есен-зима 2010. Както всеки сезон, така и този, филмът се представя през погледа на човек от екипа – тази година в ролята на „Звезден репортер” ще бъде певицата Силвия Кацарова.

На въпроса как са успели да организират такова мащабно пътуване, Главният дизайнер на бранда, г-жа Галина Денчева отговори, че голямата отговорност е поела турската туристическа компания „Сортур”, които са успели да подготвят многобройни Разрешителни както за всички локации в Кападокия, така и за легендарния старинен Долмабахче Сарай в Истанбул. Новата булчинска колекция на марката е изключително пищна и разточителна и екипът не случайно се е спрял именно на този античен палат. „Професионализмът на компанията „Сортур” направи възможно осъществяването на локации, които са били единствено и само в сферата на мечтите за целия ни екип” – сподели в интервю Creative-Manager-а на бранда и допълни – Въздушни снимки върху балон, от който се вижда целия хоризонт над Кападокия – това е само малка част от адреналина, с който ще ви заразим…”