Култова класика

Ако малката черна рокля е избрана успешно, не съществува дреха, която да може да се облече вместо нея. Измислена от дизайнерката Коко Шанел, малката черна рокля вече повече от 80 години е основния и най-добър тоалет в гардероба на съвременната жена.

Популярността на малката черна рокля с всяка изминала година нараства. Като правило, тя се носи и с определени бижута и аксесоари.

Предимства

Безупречен тоалет, с който може да се отиде на всякъде, – и на семейно тържество, на купон по време на пътешествие, в ресторант и на среща с приятелки, – постоянен гост на подиумите и презентациите, малката черна рокля е неподвластна на времето. В този не остаряващ класически тоалет вие винаги ще изглеждате и ще се чувствате прекрасно.

Универсалност

Малката черна рокля ще подчертае красивите рамене и кралската походка. За тези, които не обичат прекалено откровени тоалети, е подходяща къса черна рокля от тафта с ¾ ръкави. Ако имате стройна фигура и изящна талия, смело облечете рокля, която да ги подчертае, ще изглеждате изключително грациозно.

Младежки свеж вид изберете рокля пеперуда с набрани ръкави, а малката черна роля бързо ще се превърне в коктейлна рокля, ако се украси с тънки каишки. Тя е универсална, защото могат да я носят жени на различна възраст, с различна фигура, съчетава се със всеки стил. Особено очарование ще и придадат блестящите копчета, копринения шал или кожената яка. За романтична среща може да се препоръча рокля с V-образно деколте.

Малката черна рокля може да служи и като всекидневна дреха. Смело можете да я съчетаете със сако и класически обувки-лодки – за офиса и бизнес срещи, или съчетана с изискано бижу – за особени случаи. Дълга или къса, скромна или откровена, обикновена или официална – малката черна рокля е станала задължителен елемент от женския гардероб, вещ, която си заслужава парите, тоалет, който никога няма да разочарова собственичката си.
Източник: damski-klub.info