Модата достига абсолютен връх през 80-те години на миналия век – според някои на ярките настроения, а според други – на кича. Вероятно това е и десетилетието, което предизвиква най-полюсни чувства. Обаче в никакъв случай не бива да бъде отричано времето, в което Мадона става звезда… Има някои неща, които можем да използваме като класически примери от гардероба си:

1. Яке – бомбър

Това яке носи истински бунтарски дух. След като дори имена като Фърги и Зак Ефрон не могат да се сбогуват с тази дреха, значи съдбата и е просто предначертана – това яке можете да го носите години (и дори десетилетия) наред.

2. Електронен часовник

Един от модерните символи на 80-те – електронният часовник днес изглежда очарователно ретро. Имайки предвид минималистичната вълна на сегашното десетилетие, спокойно може да се приеме за актуален и днес.

3. Електриков грим

Електриковият ярък грим съвсем не е слязъл от подиума. Разликата в макиажа сега, в сравнение с този през 80-те е в баланса. Ако сложите ярки сенки, не използвайте и ярко червило и задължително оставете тена си естествен.

4. Ярки маратонки

Още една от любимите препратки към 80-те. Можете да изберете маратонки в най-различни цветови комбинации, но оранжево и тюркоаз е фаворит.

5. Сладко и леко

Ако детството ви е преминало през 80-те вероятно споменът за първия ви любим аромат е сладък и малко лепкав. Е, сега имате възможност да е върнете там като си купите парфюм с плодов аромат.

6. Пластмасови сандали

Тези сандали също са едно от модните изобретения на 80-те, което сега триумфално се завръща. И нищо чудно, днес практичността е едно от основните изисквания, а тези сандали няма опасност да бъдат намокрени, здрави са и дори красиви с бонбонените си цветове.

7. Фланелка с якичка

Този тип фланелка изглежда спретната и симпатична. Освен това е и достатъчно удобна, за да бъде актуална и днес.

8. Обемна прическа

Е, вярно че сега не изглежда като косата на Сиси Кеч, но принципът е аналогичен.

9. Искрящ лак за нокти

цветовете за ноктите отново са ярки и блестящи, особено през лятото. Нима някой може да устои на малиновите или цикламените нюанси?

10. Ролките за коса

Това се казва да се довериш на изпитаното. Същите онези ролки с велкро, които си спомняме от нашето детство продължават да вършат добра работа. Те са истински ефективно оръжие на красивите букли.

11. Шал

Шалът е един от аксесоарите с най-изискан имидж. Дамите десетилетия наред са го използвали за цвят, за прикритие и понякога дори, за да се стоплят.
Източник: kozmetikata.com