Основни в гардероба на “лятото” трябва да са приглушените сини, сиви, бледно розови и лилави цветове, а бижутата с нежни сребърни оттенъци.

Подходящи цветове:

Всички размити, пастелни оттенъци. Природната хармония ще подчертаят меките цветове.

1.Приглушен мек и син със сив оттенък, светъл сиво син. Много е подходящ цвета на дънковото индиго. Пепелните, меки тонове.
2.Приглушеният червен цвят с розов оттенък: вишневият, диненият цвят.
3.Нежен, мек розов, светло розов, акварелно розов. Колкото е по-тъмна косата, толкова по-тъмен може да бъде цветът на розовото. За летния тип с кестенява коса и кафяви очи е подходящ сдържан, пурпурно-розов.
4.Всички нюанси на лилавото – от люляковия, до цвета на лавандулата, синята слива или цвета на орхидеята. Колкото е по-тъмна косата, толкова по-тъмно лилаво е по-подходящо.
5.Приглушен кафяв цвят с розов оттенък. Сиво кафяв. Допустим е пясъчно кафявия.
6.Мек бежов с розов примес. Приглушен, нежно лимонов.
7.Зелено сини оттенъци. Морско син, нежно зелен.
8.Чисто бял цвят могат да си позволят само някои жени “лято”, тези които са с по-тъмен тен.

Неподходящи цветове:

Най-добре е да не се използват черния и белия цвят. Наситеният син, дълбокия синьо зелен, синьо черен. Всички оттенъци на червения цвят с жълт и оранжев оттенък: коралово червен, оранжев, доматен, ръждив. Златист, прасковен. Жълто зелен. Червено-кафявите оттенъци, топлите кафяви оттенъци. Слънчевите, топлите жълти и зелени тонове.

Шарки върху тъканите

Изящни, въздушни и меко падащи. Шарки, които ще подчертаят вашето меко и нежно обаяние. Райетата са прекалено строги за вас, но всички варианти на неравномерните линии, рисунки, наподобяващи венецианско стъкло, абстрактни акварелни орнаменти са идеални. Селски рисунки в светло сини или розови тонове. Меко преливащи мотиви.

Стил

Почти за всички жени от цветотип “лято” е подходящ романтичният стил, макар че повечето не го възприемат. Трябва да се избягат крещящите, ярки модели. Идеални са спокойните, меки силуети и тези, които подчертават фигурата тъкани.

За почивка: непринудено и обикновено облекло, което не изглежда прекалено строго. Дънки, ризи със светло син или светло розов цвят, плетени пуловери. Възможен е романтичния стил: рюшове, волани, жабо, дантели, меки подчертани силуети, женствени рокли, стил кънтри.

За работа: обикновени модели с приглушени цветове с ясни линии на силуета. Цветът и моделът – сдържани, без театрални ефекти. Но прекалено строгият стил не е подходящ. Малките украси – например, един тънък бял кант – ще омекотят модела. Допустими са черните поли и панталони, но блузите и пуловерите трябва да са в цвят от лятната палитра.

За вечерта: трябва първо много да се помисли, преди да се избере черния цвят. Избирайте цветовете от вашата палитра, например, нежно син, сдържано розов, лилав, бордо. Моделът също трябва да съответства на вашия тип. Много е подходяща роклята-корсаж с широка пола.

Очила

Стремете се, рамката на очилата да подчертава нежността на вашите черти. За предпочитане са светлите оттенъци на студените цветове. Идеална е розовата или светло лилава рамка. Ако косата ви е по-тъмна, спокойно изберете рамка с интензивен лилав цвят от студената палитра. Ако косата ви е светла, изберете не много ярка и строга рамка, например, с пастелен цвят или сребърна. Откажете се от всички черни и “леопардови” рамки, те доминират върху лицето и скриват индивидуалността.

Бижута

Подходящи са белите метали: сребро, бяло злато, платина. Герданът ви отива повече, отколкото на другите жени. Златните бижута не хармонират с образа ви. При избора на бижута обърнете внимание на меките, приглушени, студени цветове. Подхожда ви лилавия аметист, рубина и нежно розовите скъпоценни камъни. Стъклени или пластмасови бижута с пастелни цветове.

Аксесоари

Подходящи аксесоари за лятото са тънките шалове от шифон от лятната палитра. При избора на аксесоари, внимавайте, да се отразява вашата женственост, лекота, изящество. Чантите не е задължително да подхождат по цвят на облеклото, много е подходяща дамска чанта с сиво син цвят. Най-неподходящи са кафявите чанти. Идеални са сивите, светло сините, морско сините, с пастелни цветове обувки. А също и черните обувки.
Източник: damski-klub.info