Каролина Херера не пропусна да представи своята колекция от булчински рокли на модната седмица в Ню Йорк, където през следващите дни, някои от най-големите дизайнери ще представят своите колекции на сватбени рокли за пролетта на 2010 година.

Както обикновено за дизайнерката, нейните предложения бяха пълни с барокови рокли напомнящи на принцеси от седемнадесети и деветнадесети век, с широки поли балони, няколко слоя от тюл и линия на сирена. Всяка една от роклите е като уникално произведение, вдъхновено от някои художници, харесвани от Каролина Херера и да добавим малко информация по отношение на произведенията на Matisse, Degas, Monet, Klimt o Goya.

Не липсват и много романтични детайли като малки бродирани цветя покриващи тялото, плъзгащи се от врата до бедрата дантели. Дизайнерката добавя и лек брокат, малко докосване на цвят, почти винаги в черно и корал.

Булките дефилираха с малки букети от ярки цвята подбрани специално за всяка рокля.
За завършеният им вид дизайнерката е избрала малки или големи шапки изработени от слама и деликатни воали покриващи лицата им. Теренът избран за дефилето, което събра много последователи в средата на Пето Авеню, където е и водещият бижутериен магазин Тифани.