Започнете преобразяването си сега, съветват от салона за красота на Denyl .

Така желаната магическа „пълна промяна” преди бала е възможна. Необходимо е обаче време. Наивно е да смятате, че за 24 часа ще постигнете сияен тен, красива коса и перфектни нокти. Това се случва само в рекламния блок. В реалността процесът трябва да започне много по-рано, дори преди избирането на тоалета.

Като начало, отидете на козметик. В този сезон, когато кожата е суха и изтощена от студа и сухия въздух, е задължително да направите почистване и хидратация, съветва козметикът на салона за красота в Денил Фешън Хаус – Нели Порязова. ( а тя е експерт със 17 години опит, на който можем смело да се доверим). Има изобилие от хидратиращи процедури, но някои са просто вълшебни. Звездата на продуктите е «хидродерми» на престижната марка Guinot. С тази процедура с помощта на апаратура и с ръчна работа кожата се хидратира и подхранва в дълбочина. След нея лицето дълго време е гладко, с бистър тен, с блясък. Добре е да направите няколко такива процедури като започнете поне месец преди бала.

Подгответе и своята палитра за грим, съветва Нели Порязова. Тя, разбира се, трябва да подхожда на очите, тена и тоалета. Актуални са по-светлите и естествени тонове, пастелните червила. Хит сред цветовете са розово и праскова. Търси се ефект на свежест и на нежност, усещане за цъфтеж и за живот.

Едва ли можете да се представите, че ноктите ви могат да са с над 500 различни модела миниатюрни рисунки. Каталогът на маникюристката Рени Рачева в салона на Денил Фешън Хаус съдържа толкова. Флорални мотиви, абстракции, инкрустации с камъни…Някои са истински произведения на изкуството. Но нищо не може да скрие грозните нокти. Затова, преди да ги покриете с изкуство, погрижете се да ги въведете в приличен вид. В салона на Денил се предлага най-новият метод акрилна ноктопластика под формата на пудра, която е много по-устойчива от гела. Тя е за хора със слаби и чупливи нокти. След това трябва да ги оформите – в момента особено актуални са ноктите със заострени върхове. Острите нокти са не само обект на желанието, но и по-практично решение и са по-удобни в ежедневието.

Педикюрът просто е задължителен. Предлага се ноктопластика и за педикюр. Спа процедурите и маските за крака с продукти с цитросови и флорални аромати са наслада не само за кожата, но и за душата.

Стигаме до това, което най-много вълнува и, уви, най-често е повод за разочарования – прическата. „Аз не исках това” е често срещано оплакване, но обикновено е закъсняло, ако е два часа преди бала. Затова задължително се прави пробна прическа, казва майсторът фризьор от салона на Денил – Жоро Николов. С тази проба ще разбере как това, което си представяте, ви стои в действителност. Трендове в моментаса топлите цветове – шоколад, червено. Русото не е така актуално. Студеното къдрене е отживелица, както и големите изкуствени обеми.

Категорично на мода са ретро прическите и късото. За абитуриентките хит ще бъдат коковете в различни стилове. За мъжете – много късо, асиметрично, с добре оформени бакембарди. Едно правилно подстригване определя не само прическата, но и цвета на косата, казва Жоро Николов. И, както знаем всички, най-красива е косата, за която се грижим редовно, с професионална козметика, купена не от хипермаркет, а от фризьорски салон.

Дори тоалетът ви да не е хиперскъпа бутикова поръчка, достатъчно е да излъчвате свежест, здраве и енергия. Може да стане, но започнете сега.