Какъв грим ще изберем за празничната абитуриентска нощ?
Ако вече сме избрали роклята и обувките, решили сме с каква прическа ще сме, остава да помислим и за грима.

Празничният грим е много по-тежък от ежедневния, но не трябва да прекаляваме.

Трябва да се съобразим с някой основни правила, (както при избора на маникюр).

Какви са модните тенденции в грима тази година?
Най-актуалните сенки за очи са в розово, люляково лилаво, синьо, смарагд и всички оттенъци на сивото, до сребристо.
Актуален е и така нареченият опушен грим.

Миглите са като в приказките – обемни, още по-обемни и дълги. На помощ идват удължаващите и обемни спирали. Отново в черно, а за по-светлите дами може и в кафяво. Ако искате да се явите пък като синята фея от приказките, то изберете и синя спирала.

Който не е надарен по рождение с дълги мигли, то на помощ идват изкуствените, (те също ще са актуални тази година). Така всички, които желаят, без проблем могат да отговорят на модното условие – мигли като в приказките.

Червило – какво да бъде червилото? Модните тенденции в цветовете на червилата са възвръщане към естествената красота, но подчертана с много гланц за устни.

Какво да е червилото все пак – опитайте различни варианти, докато нацелите онзи, който ще подхожда най-много на тена на лицето, цвета на косата и на роклята ви.

Празничният грим е по-силен и по-блестящ от ежедневния, но не трябва да прекаляваме.
Отново трябва да изберем на кого да се доверим да ни направи грима в празничната вечер:
на себе си,
на мама,
на приятелка,
на професионален гримьор.
И да направим няколко пробни разкрасявания.

Важно е да изпробваме и предварително пудрата, фон дьо тена и ружа, за да не се окаже в последния момент, че сме алергични към избраното.

Ако сме решили сами да се гримираме си знаем последователността в гримирането, ако сме избрали да се доверим на професионалист, остава само да се наспим хубаво, да измием добре лицето си, да затворим очи и когато ни кажат: – готова сте.
Да ахнем от изненада – преобразили сме се от обикновено момиче в приказна принцеса. Гримовете, нанесени правилно и добре имат това невероятно свойство, да превръщат всяко момиче в принцеса.

А ако са нанесени неправилно и зле – в жаба… има ли значение, ако наоколо има принц, който не се страхува от гланц за устни и ни харесва независимо от обстоятелствата?
Източник: az-jenata.com