В новата колекция на „Кензо“, представяща тенденциите за следващата есен/зима, липсваха само шейни, сняг и традиционната руска дача, но атмосферата все пак напомняше за руска зима.

Иначе манекенките бяха облечени в стила на Русия от времето на Д-р Живаго и матрьошките. Преобладаваше идеята за нежна, но настойчива съблазън. Няколко часа по-късно „Ермес“ представи колекция, която също залагаше на идеята за пътуване и далечни дестинации, но по напълно различен начин – Жан-Пол Готие изведе на подиума авиаторки в кожени костюми, качулки и очила. Дълги манта от кожа, сака с ръкави от кожа и авиаторски гащеризони са някои от предложенията. Вечерните предложения бяха подчинени обаче на неустоимия женски чар с дълги ефирни рокли в сиво, обгръщащи манекенките като мъгла. „Това е пилот, но преди всичко жена, нейната женственост излиза на преден план, тя има стил, тя е „Ермес“, казва Жан-Пол Готие, цитиран от АФП. Колекцията е в кафяви, сиви тонове, а материите са крокодилска кожа, визон и астраган.

Наскоро при „Кензо“ дизайнерът Антонио Марас вече предложи мъжка колекция в руски стил. Очевидно под влияние на чара на една приказна Русия, той предлага дрехи, които са далеч от фолклора. Представя си зимата с дълги и удобни рокли на цветя, с ботуши украсени с кожа, широки поли също завършващи с ивици кожа. Палтата са много дълги, пухкави, а шапките, подплатени с кожа. Предпочитат се геометрични мотиви в черно, кафяво и брик, напомнящи за конструктивизма или нежните нюанси на сиво кафяво и тъмно зелено с избликващи розови или сини елементи.
Източник: news24.bg