Модна къща “ЖЕНИ СТИЛ” с дизайнер Евгения Живкова в хотел Кемпински Зографски представи “Слънчева жена” – своята най-нова колекция пролет-лято 2009.
”Пролетно-лятната ми колекция е адресирана към активните и модерни жени, които умело комбинират цветове и платове, и са склонни да импровизират и експериментират. Духът и естетиката на Ренесанса – макар и частично, са повлияли на най-новите ми произведения, адаптирани към ценностите на нашето съвремие. Реших да нарека тази колекция “Слънчева жена”, защото искам моите облекла да носят настроение и радост. Моето посланиеи е, че не трябва да бъдем унили дори и в трудни моменти. Пролетно-лятната дамска мода, издържана в естетиката на “Жени стил”, е заредена с положителни емоции и е много жизнена и слънчева!” казва дизайнерката.
Колекцията е съставена от 50 облекла, разпределени в 12 взаимно свързани теми. Силуетът включва къси вталени сака с шал-яка, ревери, вградени биета и рюшове.
Роклите са с разнообразни кройки – прави, разкроени, с чупки и плохи. По тях има различни вграждания на платове с пайети и материи с намачкана структура. Силуетът на роклите е разнообразен – с висока и свалена талия – дължината им е около коляното и до земята.
Акцент при саката и роклите са наборите и чупките в горната и долната част на ръкавите. Отново са актуални три-четвъртите ръкави, които завършват с маншет или обемни буфани. Някои от ръкавите на саката са с разкроен силует.
Панталоните са разкроени с чупки, панталони тип „цигара” и прави панталони.
Полите са обемни в долната част, с плохи и чупки, а дължината им е около коляното и до земята. Актуална е и класическата права и разкроена пола.
ОФИЦИАЛНА ТЕМА: Дълги рокли, разиграни в различни варианти с много плохи и волани, набори, различни вграждания и гарнитури от мъниста.
МОДНИ НОВИНИ: Вталените сака, изработени в комбинация на разнообразни видове материи, разиграни в различни варианти с ефектни вграждания и срязвания; циповете, които отново се завръщат при саката и роклите.
ДЕТАЙЛИ: Вградени биета; рюшове; маншети на ръкавите; ефектни вграждания от платове с мъниста и намачкана структура; различни ширити и ципове.
ДЕСЕНИ: Флорални мотиви; дюс; декоративни точки.
ЦВЕТОВА ГАМА: Коралово оранжево, червено, бяло, екрю, синьо, лилаво, златисто, черно, сиво, маслено зелено.
МАТЕРИИ: Коприна, шифон, лен, памук, платове с мъниста и пайети, цялостно апликирани материи, кожа.
Източник: erogance.eu