Забравете за различните форми и токове на обувките. Модните акценти за пролет – лято 2009 се свеждат до детайлите – ресни, дантели, катарами и каишки. И едно е сигурно: скуката липсва.

Ресните продължават да са изключително популярни през 2009 както при сандалите с равни подметки, така и при моделите с високи токове. Придържайте се към естествения велур и цветове като жълтокафяво, златисто, кафяво и черно.

Фетишизъм при модните тенденции на обувки – капси и вериги. Докато тази тенденция е на мода, възползвайте се и то колкото можете. Увеличете сексапила си като добавите към скромното облекло в фетишистки елементи, но запазете елегантността. Избягвайте прекалено претрупаните модели и евтини изкуствени кожи.

Екзотични елементи. Равните обувки са доста скучни като цяло. Направете ги по-интересни като се възползвате от тази модна тенденция. Колкото до моделите с висок ток, те могат да бъдат чудесно допълнение към Гръцки стил рокля.

Гладиаторски сандали. Няма да изпъкнете с такъв модел освен ако не са наистина уникални, но пък правилно подбрания модел, ще Ви е доста удобен през по-топлите сезони.

Крокодилска и змийска тенденция при кожите на обувките. И тук важи правилото: избягвайте претрупаните имитации и евтини щампи. Независимо дали кожата е естествена или изкуствена, всичко е въпрос на качество.

Каишки при глезена. Един стил, който ще се появява често през 2009г. е много високия ток с каишка около глезена. Изключителен е модела на платформа на Гучи с тройна каишка. Всяка обувка , която сприра до глезена , скъсява крака. Така че докато високите дами могат да си го позволят, останалите трябва да внимават. Ако решите да пробвате, придържайте се към супер високите токове, които ще балансират.

Нетрадиционни декоративни токове. Ако искате да сте дръзки, действайте смело. Вземете решение и инвестирайте в модели с дълготрайна стойност.
Източник: blog.bgstil.com