Теорията на шопинга постепенно се видоизменя. Колкото и съвременната млада жена да релаксира, харчейки пари по магазините, толкова по-лесно се поддава на мързеливото пазаруване в мрежата. А колко само е трудно да устоиш на изкушението и да направиш поръчка. При пазаруването на дрехи on-line обаче, нещата са малко по-прецизни. Ето няколко стъпки, с които е добре да се съобразите, когато поръчвате дрехи в Интернет:

Стъпка 1

Когато решите да си купите дреха on-line, най-големият проблем е, че не можете да я пробвате. Размерите много често се разминават при различните марки и производители, така, че ако вие знаете размера на панталона си от дадена марка, не значи, че това ще бъде и подходящия размер, ако изберете панталон от друг производител. Имайте предвид това и избягвайте да купувате дрехи от марка, която виждате (и пробвате) за първи път.

Или, за да избегнете този проблем, най-добре не разчитайте на посочения размер, а купувайте дрехи според реалните си размери (на бюста, талията и ханша). Много от магазините предлагат такава информация за дрехите, които предлагат.

Стъпка 2

Когато купувате дрехи от Интернет, трябва да имате предвид, че цвета, който сте избрали от монитора си, може да се разминава с няколко тона от реалния. Може да изглежда по-ярък или пък напротив – по-убит от този, който сте видели на снимката. Когато имате предвид това, по-трудно ще се разочаровате при доставката.

Стъпка 3

Друга важна информация, която ви е необходима са условията, при които можете да върнете поръчката си. Поинтересувайте се от тях преди да поръчате. Коректните on-line магазини излагат всичката тази (много полезна) информация на леснодостъпни места.

Стъпка 4

Обърнете внимание дали на сайта, от който пазарувате са оставени контакти за връзка, като адрес и телефон. Когато е оставена само on-line връзка (като e-mail) това може да ви създаде допълнителни проблеми.
Източник: kozmetikata.com