Рутината в разкрасяващите процедури е положително явление, но има такива процеси – като гримирането, които повтарящи се ежедневно, години наред могат да окажат негативно въздействие върху кожата.

Предлагаме ви 10 стъпки, които помагат да съхраните младостта и свежестта си:

1. Прикривайте хитро

Толкова е лесно да се изкушите просто да прикриете тъмните кръгове, пъпчиците и петънцата с помощта на коректор или фон дьо тен. Обаче гримът в такива случаи може да ви изиграе лоша шега, а и да доведе до други промени в кожата.
Винаги нанасяйте хидратант преди грима, а фон дьо тена нека бъде съвсем фино нанесен, за максимално естествен ефект. Коректор използвайте само върху проблемните участъци – върху пъпчиците, под очите, в основата на носа.
За тъмни кръгове, използвайте прасковена основа за грим.

2. Винаги използвайте околоочен крем

С напредване на годините кожата в областта около очите изтънява, а това предполага появата на тъмни кръгове. Изисква се постоянство в грижите, за да се справите с този проблем. Никога не натискайте с пръст в тази област когато почиствате грима или нанасяте крем. Използвайте хидратиращ продукт за отстраняване на грима и внимателно попивайте, никога не трийте. Използвайте крем, специално за тази област.

3. Лебедова шия и красиво деколте

Кожата в областта на шията и деколтето също е достатъчно деликатна, за да изисква специална грижа. Когато почиствате лицето си, не забравяйте да почистите и тази зона. Хидратирането е особено важно. Освен това, не забравяйте, че тази зона е изложена на слънчевите лъчи, така че използвайте и слънцезащитни продукти.

4. Ръцете на показ

Ръцете са зоната от вашето тяло, която най-лесно издава възрастта ви. Поради факта, че са изложени на всевъзможно агресивно влияние от страна на климатичните особености и почистващите препарати, те се нуждаят от екстра грижа. Използвайте крем за ръце със слънцезащитен фактор. Веднъж седмично ги глезете – правете маникюр, ексфолирайте кожата, правете маска, хидратирайте и лакирайте за удоволствие.

5. Хидратирането – специална грижа за кожата

Нищо не може да замени ексфолирането и хидратацията на кожата. Обръщайте специално внимание на лактите и коленете, там годините атакуват първи.

6. Като спящата красавица

Сънят е важен за доброто здраве като цяло, но за красотата е от особено значение. Сънят предпазва тялото и духа. Докато спите кожата ви се „самолекува“ и възстановява, а мускулите релаксират.

7. Устни за целувка

С напредване на годините кожата на устните изтънява, става по-суха и започват да се появяват фини линии. Имайте предвид, че тъмния молив за устни, както и сухите червила подчертават тези линии. Глосовете правят устните по-пълни и пухкави. Затова завършвайте с глос, като го нанасяте върху червилото. Избягвайте да слагате от гланца в края на устните, за да не размажете линиите, очертани от червилото.

8. Очите, очите

Нищо не показва умората така, както подпухналите очи.
Използвайте всички предимства на молива за очи. С негова помощ можете оптически да „отворите“ допълнително очите си. А за да не утежнявате макиажа си, просто използвайте молив в кафяво. Нанасяйте спирала за мигли и след това ги извийте, за по-добър ефект.

9. Очертайте веждите

Мозъците ни асоциират плътните вежди с добро здраве. Подчертавайте ги и ги оформяйте добре, за да привличате внимание върху погледа си.

10. Избелване на зъбите

Блестящата бяла усмивка създава впечатление за добро здраве. Така пожълтелите зъби могат да добавят няколко години към възрастта ви.
Можете да изберете различни варианти – от избелващите пасти за зъби до професионално избелване. И помнете, че кафето, червеното вино и цигарите променят цвета на зъбите ви.
Източник: kozmetikata.com