Жан Пол Готие представи колекцията си прет-а-порте за жени за следващата зима в Париж, съобщи Франс прес. В колекцията е обърнато специално внимание на черното и на мрежестата тъкан. Секс и пари – има по малко и от едното, и от другото, заяви дизайнерът. За това свидетелства рокля от муселин, украсена с щампи на доларови банкноти.

Колекцията обаче има преди всичко еротичен привкус. За него допринасят парчетата мрежеста тъкан или розов муселин, които си виждат навсякъде – върху кожена пола, върху гърба на тренчкот, върху предната част на черна рокля. Първоначалният замисъл бе да има нещо като отвори в дрехата, през които дискретно да се вижда кожата, обясни Готие. Представени бяха също кожени облекла и наметки с качулки, които падат до нивото на очите.

Колекцията бе посрещната с овации, докато петдесетина активисти срещу използването на кожи в модната индустрия протестираха пред помещенията на модна къща „Жан Пол Готие“, където се състоя дефилето. Японската дизайнерка Цумори Шисато е проектирала рокли, съшити от отделни парчета плат, широки панталони с украса от звезди, черна наметка с щампа на небостъргачи на фона на звездно небе. Колекцията включва също горни къси дрехи без ръкави и блузи.

Шисато довери, че се е вдъхновила от небостъргачите в Токио, където живее, и от звездите в небето над Австралия. Джереми Скот, който дебютира в света на модата в края на 90-те години на миналия век, пък представи колекция, вдъхновенна от Мики Маус. Червените гащи и белите ръкавици на любимия герой на децата се забелязваха често по време на дефилето.

Усмихната глава на Мики Маус е върху маратонки, под редингот от черна кожа се виждат червени вълнени бермуди, пончо сякаш е съшито от бели ръкавици. Мишките, както е известно, обичат да похапват сирене. Може би затова пуловери, панталони, суичери и дори якета са с дупки, напомнящи тези на сиренето ементал. Преобладаващите цветове са червено, жълто, зелено, розово, синьо. Къси рокли от черна вълна са украсени с многоцветни копчета. Копчета като украса има и върху каскети и рединготи.

Сред знаменитостите, присъствали на представянето на колекцията, бе Кейни Уест.
Източник: actualno.com