Римската седмица на висшата мода „Алта Рома – алта мода“ започна с представяне на колекцията на италианския моделиер Фаусто Сарли, вдъхновена от красотата на северноафриканските градове и от пясъка в пустинята.

Дизайнерът е посветил топ тоалета в колекцията си на съпругата на американския президент Барак Обама – Мишел. Роклята „Светлина в пустинята“ е с цветовете на залеза и е украсена с 300 кристала „Сваровски“.

На подиума с нея дефилира известната канадска манекенка от сомалийски произход Ясмин Уарсем. Сарли признава, че в създаването на тоалета е бил вдъхновен от първата дама на САЩ Мишел Обама.

Общо по време на седмицата на висшата мода „Алта Рома – алта мода“, която ще продължи до 3 февруари, ще бъдат представени колекциите на над 20 известни италиански и чужди дизайнери.

С особен интерес се очакват моделите на Тони Уорд. Новост в седмицата на висшата мода е историческият декор – от ултрамодерния „Аудиториум“ сега тя се е прехвърлила в комплекса „Санто Спирито ин Сасия“ с 1300-годишна история.
Източник: kozmetikata.com