Тази година събира в себе си множество тенденции, били популярни в миналото. Изборът на подстрижка е по-сложен от всякога, тъй като можем да експериментираме с косата си, да изпробваме различни и противоположни по стил прически и пак да сме в крак с модните тенденции – темите варират от пригладени изтънчени кокове до различни чудати изобретения на въображението.

При условие, че сте твърде заета сутрин и не можете да отделите достатъчно време, не се притеснявайте – тази година актуална е дори „лошата“ прическа – пухкави къдрици, несресан вид, дори ако добавите малко пънк звучене всичко ще бъде наред.

Пластовете заемат изгодна позиция в съревнованието с незаменимите Bob прически.

Голямо завръщане отбелязват много късите подстрижки.

Червеният цвят е любимият избор – от дълбоките медни нюанси до ексцентричните розови – важно е да има блясък в косите.

Ако сърце не ви дава да се разделите с дългата си коса, носете я вързана – най-добре на конска опашка.

Задължителен елемент са аксесоарите – всякакви шноли, диадеми, фиби – стига да блестят.

Дългата коса може да изглежда идеално гладка, но можете да добавите пластове или къдрици или да я сплитате на плитки в различни варианти и дори да тупирате кичурите за много обем. Използвайте шноли и други ярки аксесоари за коса. Прическата не бива да е незабележима.

Многопластово предложение – добрата новина е, че прическите на пластове подхождат на всяка форма на лицето, важно е подстрижката да е добра. Освен това трудно е да се носи равно подстригана коса – винаги има риск да се разрошите. С прическата на пластове си спестявате това притеснение. А и освен това, добавя обем и това я прави толкова привлекателна за жени с тънка коса.

Bob – за всеки тип коса има подходяща bob прическа. Тази прическа за първи път се носи през 1920 година от Луис Брукс във вариант, напомнящ момчешка подстрижка. За съвременната жена bob е символика, част от еманципацията на модерното момиче.

Кичури – тази година те са супер къси и плътни.

Късата коса винаги е много сладка, създава впечатление за бунт и свобода и бързо се привежда във форма. Същевременно може да бъде и невероятно женствена, стига кичурите да са добре оформени, а това зависи предимно от добрата подстрижка – подчертава чертите и изражението и привлича внимание върху очите.

Къдрици – те могат да бъдат фини и сладки или големи и пружиниращи предизвикателно. Особено симпатични са леко разрошените „сочни“ къдрици, които съблазнително подчертават погледа. Друг вариант са „луксозните“ къдрици на 40-те години – тежки и предизвикателни.

Средната дължина е за онези, които харесват дългата си коса и същевременно копнеят за промяна. Подстрижката може да бъде гладка и изискана или пък ексцентрична и със собствен характер.

Ретро – 1940 година е любимото време. Характерни за този период са блясъкът и гладката копринена коса. Прическите са перфектни. Навитите на маша кичури са заели идеална форма. Аксесоарите са изящни и задължителни – диадеми и шноли с камъни.
Източник: kozmetikata.com