Пролетните тенденции винаги са по-дръзки и по-ярки от предложенията през всеки друг сезон. Предлагаме ви няколко ключови за Пролет 2009 модни тенденции:

1. Дръзки чорапи

По подиумите дефилираха армии ярко украсени и очарователно предизвикателни чорапи, чорапогащи и клинове. Една такава дреха винаги може да направи провокацията част от излъчването. Комбинирането на чорапогащи с флорални мотиви с джинсова пола или геометрични форми с къси шорти определено е начин да привлечете внимание върху краката си. Внимателно трябва да изберете обувките си, за да сте сигурни, че подхождат и това ще бъде идеалният завършек на тоалета.

2. Крака до небето

Голяма част от гилдията на дизайнерите лансира свръх късите шорти, предназначени за най-смелите дами. Често са комбинирани с яке и високи до коленете ботуши. Разбира се, изборът на такова облекло е твърде деликатен – трябва да прецените добре, дали ви отиват толкова къси шорти и мястото на което отивате. Но пък са толкова секси…

3. Треска за злато

Подиумите привлякоха погледите с блестящите си отенъци на златно и сребърно. Инвестирайте в красива рокля на пайети или пък изберете яке в металическо розово или златно като го съчетаете с черни джинси и високи токове.

4. Голи рамене

Според естетите раменете често оглавяват класацията на най-еротичната част от женското тяло. Затова тенденцията на разголените рамене едва ли ще изненада някого. От ролки до блузи – всички могат да изложат на показ раменете. Комбинирайте ги с шорти и ботуши, когато излизате вечер или с джинси и чехли за през деня.

5. Смяна на ролите

Момичетата играят на момчета. Достатъчно е да изберете блейзър и да го комбинирате с тесни джинси и пристегнат топ. Не мислите ли, че е секси – мъжко сако и високи токове?

6. Обиците – на фокус

В много от ревютата видяхме огромни дръзки обици да красят моделите. Акцентът пада върху ретро бижутата, а най-смелите могат да изберат обици с мъниста и пера. Избягвайте да комбинирате подобни обици с колие.

7. Пухкави детайли

Ревютата изложиха на показ множество пухкави елементи – от якета с големи яки до сандали, украсени с пера. Можете да изберете кожено късо палтенце и да го комбинирате с джинси и високи токове, за да добавите лукс към излъчването си. Или просто си купете обици с пера, за да изразите индивидуалност.

Запомнете – модата не предлага закони, а само база върху която да развивате въображението си. Използвайте тенденциите, за да градите собствения си стил.
Източник: kozmetikata.com