Зимата е студена, бяла, съвършена… като истинска кралица. Зимата е способна да вдъхнови всяка жена в старанието й да бъде също толкова блестяща, стига да поиска.

Страните
Нежно и свежо излъчване

Искрящата, свежа и нежнорозова кожа е задължителен ефект този сезон. За целта е необходимо да изберете подходящ фон дьо тен като се съобразите с тона на кожата си през зимата. Задължително тествайте фон дьо тена преди да си го купите, защото естествената киселинност на кожата може да промени цвета му. Потърсете продукти с хидратиращи свойства.
За да постигнете звезден блясък, използвайте пудра с блестящи частици, а за да бъдат страните ви примамливо розови, не забравяйте ружа – той продължава да играе главна роля в зимния макиаж.

Очите
Студено или топло?

Цветовете на сенките за очи са истински достойни за кралица: сребърно, сиво, синьо или синьозелено са представителите на студената гама, които хармонират по идеален начин на характера на зимата.
Другият вариант е точно обратното – използвайте топли нюанси, за да омекотите зимното настроение – бронз, червено, корал, тъмнозелено.
Ако сте достатъчно смела и предразположена към експериментиране, можете да комбинирате цветовете по свое предпочитание, например – сиво и синьозелено, сиво и корал, тъмнозелено и бронз или бронз с бургундско червено.
Опушеният макиаж се завръща (ако въобще си е тръгвал) с пълна сила, вероятно заради способността му да придава драматизъм на излъчването и да задава допълнителни женствени нотки на изражението.

Веждите
Плътни до съвършенство

Необходимо е веждите да са добре оформени, като можете да ги подчертаете с молив в цвета на косъма. Плътността идва от цвета.

Миглите
По-дълги от всякога

Задължително подчертайте миглите си! Тази зима те трябва да са по-черни, по-плътни и по-дълги от всякога. Нанасяйте два пласта спирала, но винаги слагайте втория, след като първия слой е напълно сух.

Устните
Дързостта да целуваш

Дръзко оцветените устни са новината през този сезон – цветовете варират от шоколад, черешово червено до рубин и касис.
Източник: kozmetikata.com