Италианските дизайнери съветват жените през новогодишната нощ да облекат старите си дрехи. Според стилистите в сегашните кризисни времена всяка жена трябва да избере от гардероба си някои от старите си дрехи, но премислени с нови идеи.

Джорджо Армани съветва дамите да измъкнат от гардеробите позабравените шалове, подарени от роднини или купени по време на някое пътешествие.

„С дантели или от коприна на пъстри цветчета, но при всички случаи ценен, шалът трябва да покрие голите рамене. По този начин придава сексапил. Трябва по-скоро да се плъзга върху деколтето, отколкото да бъде вързан на възел върху полата“, твърди Армани пред вестник „Стампа“.

Директорката на списание Vogue Italia Франка Соцани пък зове жените да извадят от гардеробите си малките си черни роклички.

„Всяка от нас има поне една в гардероба си. Достатъчно е да си купите черна лента плат от изкуствена коприна и да я стегнете в кръста с панделка. Със същия плат – ако роклята е с дълги ръкави, след като скъсите единия до под лакътя – може да се украси с плата единия ръкав така, че да се получи нещо като гривна, на която да зашиете красиво копче като бижу. На деколтето пък могат да се забодат най-различни игли и брошки. Плътен чорапогащник в мастилен цвят и високи обувки в подходящ цвят придават завършен вид на тоалета“.

Ева Кавали, съпругата на дизайнера Роберто Кавали, съветва жените да облекат панталоните от костюмите си.

„Получава се изненадващ ефект смокинг, тъй като за една жена това съчетание не е обичайно за празничните вечери. След това може да се облече кожено сако без нищо под него, най-много да се сложи някое бюстие. На краката пък могат да се надянат сандали с висок ток. Зелен светофар за всякакви бижута и огромно количество гривни.“

Италианският стилист Джамбатиста Вали пък съветва жените да облекат класическите си тесни панталони, да прибавят някоя мъжка риза и да завършат комплекта със супербляскави аксесоари от рода на водопад от перли, красив колан, сандали сабо.
Източник: prontosofia.com