Sofia Fashion Week е достоен отговор на новите творчески измерения на времето, продиктуван от изискването на съвременното общество за един престижен европейски моден подиум. По своята концепция това е мащабно медийно и атрактивно събитие, което ще представи най-добрите таланти на българския моден дизайн за висша и авангардна мода – сезон пролет-лято 2009 г. пред световна публика, медии и купувачи, които ще могат да се насладят на 7 дни красота и вдъхновение. Столицата като домакин ще добави още едно събитие към своя културен, художествен, туристически и бизнес календар, изпълнено с очарование, съвременен и световен имидж за България в цялост.

Заповядайте на първата по европейски стандарт Sofia Fashion Week от 17-ти до 22-ри септември 2008 г. като търговски, промоционален и артистичен моден фестивал (форум), създаден съгласно и идентичен на подобни световни прояви, същевременно уникален за България.

Основната програма на Sofia Fashion Week е с място на провеждане – открита площ двор ЦУМ-Министерски Съвет. Програмата включва самостоятелни модни дефилета на изявени дизайнери, съпътстващи прояви и Общо Събрание на Европейски Моден Съвет и нови европейски страни-членки с техните неправителствени представителни дизайнерски организации.

Софийската Седмица на Модата (Sofia Fashion Week) се посвещава на 100-годишнината от обявяването на Независимостта на България. /az-jenata.com

Още новини в Novini.elitno.com