Наскоро в медиите излезе информация, че Жени Калканджиева щяла да се отказва от модните си ангажименти. Но тя опроверга слуховете като каза, че няма никакво намерение да зарязва рекламните снимки.

Жени, неоткриваема си. Къде изчезна?

Жени: Запалила ми се е главата от работа. Назначих трима нови букери и ги инструктирам в момента. Работата се увеличава и ми трябваха нови хора. Правим съвещания със старите графици, планираме задачите.

Писа се тези дни, че вече няма да участваш в ревюта и дори в никакви рекламни снимки?

Глупости. Снимам за списание „Мах“. Поканили са носителките на титлата „Мис България“ от 1994-та до 2000-та година. Снимат също Любомира Славчева, Вера Русинова. С всяка ще има кратко интервю и няколко снимки. Доста сексапилни, но не голи.

Как няма да се снимам вече? Представяш ли си да ми дават 50 000 долара, за да съм рекламно лице, а аз да откажа? Много отдавна казах, че няма да участвам в ревюта, защото там участничките са 17-годишни момичета и нямам работа до тях, но от рекламните снимки не съм се отказала. Стига да са подобаващи за мен, а също да е подобаващ хонорарът, който ми предлагат.

Как върви подготовката за „Мис България“?

„Мис България“ ще си бъде през декември. Нямам още подписан договор с телевизия, за да давам повече подробности. Ще обещая нещо, телевизията ще иска друго…. Имаме подготвени два сценария и няколко варианта. Във връзка сме с 5 телевизии, с всички национални телевизии. Едната иска сценарият да е по-такъв, другата иска нещо друго. Ще приема най-доброто предложение за имиджа на конкурса „Мис България“ като представяне, като формат и гледаемост.

Няма да се съглася да се излъчва след полунощ, нито рано сутринта. Ако телевизиите искат момичетата да се снимат по цици, няма да стане. Ще избегна всякакви ситуации, които ги злепоставят или злепоставят титлата. Това се очаква от организаторите, а момичетата после да правят каквото искат. Ще се постарая тазгодишния конкурс да е по-достъпен за хората.

Това ли е причината „Мис България“ да бъде отложена чак за декември?

Точно това е. През декември гледаемостта е много по-висока, защото хората са си вкъщи и гледат телевизия, през този период и рекламодателите са склонни да вложат много повече пари в такова начинание, защото имат отпуснати целеви средства. Хубаво е да има „Мис България“ през лятото, на морето, но телевизионната аудитория е по-малка.

Да, тогава момичета по бански можеш да си ги гледаш и на плажа. Искаше да вкараш елемент на риалити в конкурса. Ще се получи ли? Ще надникнем ли под юргана на кандидатките, в банята им?

А, не. Чак толкова не. Ще даваме живота им по време на подготовката, ще им поставяме различни задачи от всякакъв характер. Ще ги следим как комуникират една с друга, с останалите хора около тях, това е много важно, но няма да им ровим в бельото. Възможно е момичетата да бъдат настанени в хотел извън София, защото търсим някакъв приказен декор, нещо феерично и красиво, а в столицата повечето хотели са пригодени единствено за бизнес-цели.

Имат ли момичетата шанс тепърва да се включат в конкурса?

Регионалните конкурси вече са приключили. Последният беше „Мис Черно море“. През октомври ще бъде последният кастинг за „Мис България“. Той ще е за момичетата от София, защото тук още не сме правили подбор. Тези от провинцията, които не са имали възможност досега да се явят по някакви причини, могат да го направят сега.

Как си обясняваш появилите се слухове за теб от всякакво естество?

Обяснявам си го с това, че напоследък спрях да се появявам на модни събития и започнаха да се съчиняват разни неща за мен. Започнаха да говорят също, че „Визаж“ се разпада, че фалира, всякакви такива щуротии. Този слух тръгва отнякъде. От конкретен човек… Предполагам, че от бивш служител. Не искам да споменавам имена, но… Има двама служители, които съм освободила поради некоректност спрямо финансовите дела на агенцията. Един от тях създава такива настроения. Хората, когато чуят един слух, са склонни да повярват. Не са свикнали да правят разлика между слухове и факти. Дори приятели се обаждат и питат дали е вярно.

Ядосва ли те това?

Не. Наблягам повече на работата. Като се ядосваш, нищо не можеш да промениш

Съпругът ти Тачо не се ли дразни от твоята постоянна заетост? Как те търпи?

Търпи ме. Той също си има доста работа. Всички вече работят усилено. Не му пречи, че имам много ангажименти. Ограничила съм си културно-масовите мероприятия, за да сме заедно вечер. /actualno.com

Още новини в Novini.elitno.com