Вероника Вапирова, която е сред малкото млади дизайнери у нас, водена от последните закони в модата кани четирима клубни факири от Англия за представянето на колекцията, вдъхновена от “Вог”-културата на 80-те години по улиците на Ню Йорк, Токио и европейските столици.

През 1992 г. на филмовия фестивал в Кан със “Златна палма” в раздел документално кино е наградена продукцията Paris is burning – лентата, която вдъхнови някои от творенията на есен-зима 08-09 на Totally Erected, марката на Вероника. Премиерата на Paris is burning преди време изправи на нокти дори Мадона, която снима клипа към култовата си песен Vogue.

В колекцията марката заменя Париж с Лондон. Първото представяне на London is burning е именно в британската столица през изминалото лято. Моделите напомнят за 90-те и Холивуд.

Ревюто е на 23 септември 2008 г. във филмово студио до стадион “Академик” в София. Ценителите ще могат да видят и изложбата на Оги Йорданов, който засне представянето на колекцията в Лондон. /az-jenata.com

Още новини в Novini.elitno.com