След две години престой във Флоренция, отделът за стил на групировката Gucci се мести в Рим. „Фабриката за таланти“, както определят отдела за стил, ще се настани в сграда от XVI век в близост до Кастел Сант Анджело в началото на следващата година. Производствената част на групата, обаче, ще остане във Флоренция. На практика в Рим ще се премести екип от 50 дизайнери, които се ръководят от 36-годишната Фрида Джанини. Тя е родена във Вечния град. От 2006 година Фрида е креативен директор на групата. Фрида е завършила римската Академия за мода, а след това е стажувала във Fendi.

Само преди няколко месеца Фрида Джанини избра именно Рим, за да отпразнува с ревю 70-годишнината от създаването на Gucci, пише club.bg. Още тогава в модните среди се заговори за носталгията на Фрида по Рим. За нея се подразбра и след създаването на чантата Joy Condotti (подобно на името на централната и скъпа римска улица „Кондоти“), върху която има стампа на римските Пиаца ди Спаня и Тринита дей Монти.

Новата чанта на Gucci се продава единствено в римския бутик на групата. Ревюто на Gucci по време на последното издание на седмицата на модата AltaRoma беше единственото, на което дойде римският кмет Джани Алемано. Повечето дизайнери го обвиняват, че не обръща внимание на висшата мода. Фрида Джанини пък беше единствената дизайнерка, поканена лично от Мадона на римския й концерт през миналата седмица. /news24.bg

Още новини в Novini.elitno.com