В рамките на Седмица на модата в Милано две български дизайнерки очароваха италианските модни среди. Фани Пападополу и Мариета Славчева – Пердита представиха най-новите си колекции вечерно и официално облекло. Единствната българка, която представи тоалетите им в Милано бе топмоделът Денис Димитрова – носителка на 7 световни титли и корони за красота. Сцената за дефилетата беше аранжирана с колекцията луксозни мебели „Буржоа” на Ваня Червенкова. За огромния успех на българското представяне свидетелстват бурните аплодисменти на гостите и журналистите в залата, както и многото публикациите в италиянския печат.
Меги Савова организатор на българското представяне в Седмицата на модата в Италия заедно с дизайнерките и Денис бяха посрещнати на летището лично от консула на България в Италия г-н Тодор Стоянов. След бляскавото представяне тази година на 22 май 2009 под патронажа на Министерство на външните работи на България и с личното съдействие на консула г-н Стоянов, в Рим ще бъде организирана голяма вечер на България, посветена на 24 май Ден на българската писменост и култура. Организаторката г-жа Меги Савова ще представи най-доброто от българската мода, вина, строителство, мебели, храни и др.

Още една корона и лента попълниха колекцията на Денис Димитрова – най-високото отличе тя завоюва на световния конкурс в Италия –
„Princess of summer international – Italy 2008 ”. Чаровната блондинка наложи своята красота пред представителките от 20 държави от цял свят.
Конкурсът се проведе в курорта Лаго ди Гарди и Денис очарова журито в три тура с тоалетите на Фани Пападополу, Пердита и латвийската дизайнерка Агнеса Дидоре. Титлата и короната „Princess of summer international – Italy 2008 ” се пресъждат само на една участничка, тя няма подгласнички и това я прави уникална. Короната на Денис бе връчена лично от генералния спонсор на конкурса г-н Кенан Кахраман. /erogance.eu

Още новини в Novini.elitno.com