Преструващи се на богати туристки чужденки пазаруват масово из най-скъпите бутици на Торино, където плащат с клонирани кредитни карти, съобщи вестник „Стампа“.

Повечето от фиктивните богаташки са облечени в скъпи маркови дрехи и са най-вече с азиатски произход. Не липсват обаче и източноевропейки.

„Става въпрос за крадци на дрехи, струващи минимум 1000 евро едната“, разказват пред вестника пострадали собственици на бутици.

Фалшивите богати туристки купуват винаги последната колекция на Chanel, Gucci или Hermes. Накрая, когато дойде време да се  плаща петцифрената в евро сметка, те показват задължително кредитна карта Gold, която няма лимит в сумата за използване. В повечето случаи обаче става въпрос за клонирани карти.

„Един ден видеокамерата в бутика ни засне много елегантен господин в момент, в който си надява небрежно кожено яке на „Гучи“, а след това, също толкова небрежно, си излиза необезпокояван от никого. Когато направихме оплакване пред властите, ни казаха, че не могат да предприемат нищо, защото крадецът не е бил хванат на местопрестъплението“, оплаква се пред  „Стампа“ шефът на луксозен магазин в Торино.

Според Мария Луиза Копа, президент на търговците в града, се забелязва силен скок на кражбите на маркови облекла, но в същото време и спад в обирите.

prontosofia.com