За следващата зима Карл Лагерфелд предлага колекция, вдъхновена от тръбите на музикалния инструмент орган, докато Кристиан Лакроа набляга на черна дантела в колекцията си, вдъхновена от света на насекомите.

Дефилето на Карл Лагерфелд за „Шанел“ се състоя в „Гран пале“. Зрителите бурно аплодираха манекенките, които се появяваха и изчезваха сред цилиндри, инсталирани на сцената и символизиращи тръби на голям орган. Малки „тръбички“ от плат подчертават талията на роклите и допринасят за по-големия обем на ръкавите.

Колекцията включва също дълги сака. Преобладаващите цветове са нюанси на сивото, черното и бялото, предаде БТА. Някои модели са украсени с бродерии в златисто и сребристо.
На дефилето присъстваха бившата манекенка Клаудия Шифър, актрисата Патриша Аркет, певиците Айо и Дани, както и Бернадет Ширак.

Дефилето на „Лакроа“ се състоя в Бобур. Колекцията е в тъмни тонове, в която важно място е отделено на арабеските от черна дантела и бродериите върху манта и рокли с обемни ръкави. Някои рокли са украсени със златни копчета.

Представени бяха също рокли в тъмно кафяво и в телесен цвят, както и дълги сатенени рокли и рокли от муселин. Преобладаваха тъмните цветове и черното.

Колекцията донякъде е вдъхновена от света на насекомите, призна Кристиан Лакроа. „Не съм се стремил обаче да създам нещо като „Микрокосмос“, допълни той, имайки предвид филма, посветен на живота на насекомите./news24.bg