Фрида Джанини представи представи новата колекция на „Гучи“ в Рим

Модна къща „Гучи“ отбеляза 70-годишнината на бутика си в Рим с представяне на колекцията Cruise на Фрида Джанини. Дизайнерката е почерпила вдъхновение от стила „хипи“ – дълги широки рокли, свободни панталони, цветни щампи.

Роклите, показани от Джанини, напомнят за 70-те години на XX век – с връзките зад шията, с дължината до глезените, с бродериите от цветни перли.

Стилът „хипи“ в ревюто на дизайнерката се допълва от широките свободни блузи, гарнирани с шалчета. Преобладаващите цветове на моделите са тъмносиньо, бежово, шафран, тюркоаз.
Женствените тоалети, които се носят със свободно разпуснати коси, са гарнирани с големи, но изчистени бижута. Те се вият около шията и смекчават мъжествената нотка, придавана от панталоните и блейзърите.

Колекцията на Фрида Джанини по изключение бе представена в Рим, вместо в Ню Йорк, предаде БТА. Поводът е 70-годишнината на бутика на модна къща „Гучи“ в столицата на Италия.
Ревюто бе показано във вила от 17-ти век, разположена на хълмовете на Рим, с изглед към целия град. Сред гостите бе актрисата Клеър Дейнс.

„Гучи“ е поредната модна къща, която освен летните и зимните си колекции, представя и колекции Cruise с цел да задоволи изискванията на клиентите и пазара.
„Хората постоянно имат нужда от нови неща“, обясни преди ревюто Фрида Джанини. Подобни дефилета вече бяха организирани от „Кристиан Диор“ в нюйоркски ресторант, „Шанел“ в Маями бийч и Диан фон Фюрстенберг в градина във Флоренция./news24.bg