Във виетнамския курортен град Нячанг откриха концертно-фестивалния център “Crown Convention Center”, където ще се проведе финала на 57-ия конкурс за красота “Мис Вселена 2008”, съобщи РИА Новости.

Залата, която е със 7500 места, е главен обект в развлекателната зона “Diamond Bay”, която е специално построена за това издание на конкурса. За строителствто на комплекса са били необходими 4 месеца и повече от 9,8 млн. долара.

През последните месеци участници в конкурса от 80 страни са провели множество обществени и благотворителни акции в четири града на Виетнам. Официалната част на конкурса ще започне в Нянчанг на 1 юли. Американският телевизионен канал NBC ще предава директно в ефир всички главни събития на конкурса, както и самата коронация на новата Мис Вселена, която ще се проведе на 14 юли.

Както съобщават от организационния комитет на конкурса, за водещи на финала на “Мис Вселена 2008” са избрани бившата членка на “Спайс гърлс”, британската певица и телевизионна водеща Мелани Браун (Мел Би) и американската звезда Джери Спрингър. /ДНЕС ПЛЮС