Джорджо Армани ще облича не само звезди от шоубизнеса, а и първи дами. Новата колекция на италианския дизайнер на висша мода предлага не само облекла за бляскави галавечери, а и за дами с институционално значение, които търсят комбинация от строгост, шик и елегантност, съобщи вестник „Месаджеро“.

Много от моделите от колекцията Prive изискват от 80 до 200 часа работа, така че всеки от тях ще бъде реализиран максимум в два екземпляра. „Това са облекла за жени, които излизат през деня, облечени със сака. Кой казва, че висшата мода е само за вечерни случаи?“, възкликна стилистът.

„Клиентките ми по света, които са по-малко от 50 на брой, ще се обличат по-рядко в поли, тъй като в 80 % от колекцията ми преобладават панталоните. Върнах към живот „голямата ми любов“ – саката и панталоните, широки в ханша“, каза Армани.

Той вижда като идеален модел на новата си линия първата дама на Франция Карла Бруни. Според Армани тя би била идеална, ако е облечена в бежово или сиво сако през деня и е наметната с черно манто.

Армани казва, че няма време да следи лично клиентките си. „Не съм от чаровните мъже, вечно съм ядосан и съм облечен като електромонтьор, но ми е интересно, висшата мода винаги е очарователна“. /ДНЕС ПЛЮС