Италианско телевизионно предаване ще търси наследничките на Клаудия Шифър и Синди Крофърд. Заключени сред стените на огромен апартамент в Милано, 15 девойки на възраст между 18 и 23 години и с мерки на манекенки ще изучават занаята на топмодела в продължение на три месеца. 15-те са избрани след кастинг на 5000 кандидатки.

Шоуто ще се излъчва през есента по италианския сателитен канал Sky, който е собственост на Рупърт Мърдок. Това ще бъде второто издание на програмата, която се прави по американския формат „America’s Next top model“ на Tyra Banks.

Италианската версия се води от натурализираната италианка от руски произход Наташа Стефаненко, бивша „Мис Русия“ и бивша манекенка. С помощта на Майкъл Джанини от агенцията за модели D’Management Group и с модния фотограф Сетимио Бенедузи Стефаненко ще се опита да превърне в звезди на подиума участничките в предаването.

Като награда победителката ще получи едногодишен договор с модната агенция на Джанини. Миналогодишната победителка в предаването Джилда снима календар в Ню Йорк на компанията за кафе „Лаваца“.

prontosofia.com