Очарователната Елена Коларова е новата кралица в конкурса за красота “Miss Glory BG – Славната България”. 18-годишната девойка от Червен бряг получи короната от миналогодишната победителка Гергана Петрова. Председател на журито бе модния естет и журналист Десислав Димитров от Варна, който бе и официален PR на конкурса, организиран от агенция “Glory BG”. Заместник-председател бе зам.-кметът на Ловеч Пламен Петков, а сред членовете на журито се открояваха ВИП-персоните Димитър Маринов – Пищова, неговия съдружник във “ВИП Моделс” Въльо Петров, Любомир Милчев – Денди и изпълнителния директор на Асоциацията на Модните агенции в България Александър Кръстев – Хъмфри. Той награди организаторите от агенция “Glory BG” Цветомир Йотов и Анатоли Анастасов със специална кристална статуетка за перфектната организация и провеждане на конкурса.

Елена Коларова впечатли журито със своята прелест и с перфектните си данни: ръст 175 см., тегло 54 кг и мерки 86-59-90. Освен короната победителката се класира директно на международен конкурс тази есен в Китай – награда от модна агенция Интерсаунд. Организаторите от агенция “Glory BG” пък подариха на Ели професионална фотосесия в Хамбург, Германия при фотографа Кристиан фон Алвенслебен, известен с работата си с много топ модели и личен фотограф на Клаудия Шифър. Елена обра още доста награди на лица на фирми. Победителката в конкурса тази година завърши средното си образование в Националната природоматематическа гимназия и вече е приета да учи в Бостън, САЩ с любимата си наука морска биология. Първа подгласничка стана ослепителната ловчалийка Вили Димитрова, на 16 години, а след нея се наредиха прелестната 16-годишна Ирена Петрова от Севлиево и чаровната Грета Турлакова, на 17 години от Добрич.

Четирите момичета получиха и бижута, уникална изработка от фирма “Малчерс” от Трявна. В конкурсът участие взеха 16 девойки от всички краища на България. Всички те получиха като награди официален бук на “Miss Glory BG – Славната България”, уикенди в родни хотели, подаръци от Office 1 Superstore, специални грамоти за участието си в конкурса от организаторите и по бутилка вино, носещо името на проявата. Мискетът е лимитирана селекция, специално изработено за проявата от “Вини Корп” – Ценово, Русенско. Лице на агенция “Glory BG” пък стана 16-годишната Милена Асенова от Павликени. Тя бе удостоена с честта да прекара 5 дни на екскурзия в Майорка. Милена получи на сцената и първия си договор с агенцията за срок от 1 година и правото да й бъде направен бук в стартиращия през есента нов мега-сайт на агенцията.

Участничките се явиха пред публиката в четири тура като атракцията бе откриването на фона на най-обичаната родна песен – “Една българска роза”, както и старинния тур минал под звуците на невероятното изпълнение на Петър Чернев – “Песен за българката”. В тези два тура миските бяха облечени от модна къща “Пердита” с дизайнер Мариета Славчева. За мъжката половина сериозен интерес събуди излизането по бански костюми, официалния тур бе с прекрасните облекла на новата търговска марка “Coralia” на модна къща “Стил В” с дизайнер Венета Василева.

Богатата художествено развлекателна програма не остави нито за миг публиката да скучае. Тя бе състевена почти изцяло от артисти на агенция “Glory BG”, като на сцената блесна звездата на младата певица Тереза Коларова. Тереза смени шест тоалета на модна къща “Пердита” и изпя два дуета. Особена изненада предизвика дуетът й с Анатоли Анастасов на песента “Огън от любов”. На сцената се показаха още брейкърите от “Electric Style Crew”, направили неповторимо шоу с танц, подготвен специално за конкурса. Зрителите видяха и ефектните изпълнения на балет “Glory Dance” и на фолклорния състав при Природоматематическа гимназия – Ловеч. Младите таланти от група “Ювега” изпяха парчето “Песента на щурците”. Гвоздеят на вечерта бяха изпълненията на клуба по спортно-състезателни танци “Импулс” – Велинград.

Специално нает екип засне всички прояви по време на престоя на момичетата в Ловеч, както и финалната вечер. На огромен видеоекран на сцената вървяха отбрани моменти от тези кадри, а в останалото време камерата фокусираше всичко, което се случваше на подиума. Филм за конкурса ще бъде излъчен в най-скоро време по “Канал 3”, предаването “Фитнес мания” по телевизия “М-сат”, “ТВ Оптиспринт”, както и по кабелните телевизии в над 10 града на България./ДНЕС ПЛЮС